Κίνα: Θα ηττηθεί η αμερικανική πολιτική προστατευτισμού

Κίνα: Θα ηττηθεί η αμερικανική πολιτική προστατευτισμού

H αμερικανική επιμονή θα ηττηθεί, αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, αναφερόμενη στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ, ενώ η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία γράφει ότι οι ΗΠΑ έχασαν την αίσθηση της πραγματικότητας.

 Η εφημερίδα Global Times γράφει ότι η Κίνα θα πρέπει να χτυπήσει σκληρά: Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας συσπειρώθηκαν, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ ότι οι ενέργειες τους που αποτελούν πολιτική προστατευτισμού θα καταλήξουν σε ήττα και ότι η μόνη επιλογή τώρα είναι να πληγούν οι ΗΠΑ τόσο σκληρά ώστε να “θυμούνται τον πόνο”.

“Αν οι ΗΠΑ λένε ότι θα πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα, πρέπει να δεχτούν ισχυρή επίθεση”, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα προειδοποίησε χθες, ότι είναι έτοιμη για “σκληρή αντεπίθεση” με νέα εμπορικά μέτρα αν οι ΗΠΑ ακολουθήσουν την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές.

Την Τετάρτη, η Κίνα εξήγγειλε δασμούς ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αμερικανικά φρούτα, καρύδια, στο κρασί και στο χοιρινό, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση Τραμπ καταλόγου με περίπου 1.300 κινεζικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, της τεχνολογίας, των μεταφορών και των ιατρικών προϊόντων, στις οποίες θα επιβληθούν δασμοί.

Η αυξανόμενη ένταση όσον αφορά το εμπόριο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη σημειώνεται μετά τη διαπίστωση των ΗΠΑ ότι η Κίνα ακολουθεί αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σε σχέση με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Το Πεκίνο απορρίπτει την κατηγορία.

Τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που ελέγχονται αυστηρά από την κυβέρνηση, τάχθηκαν υπέρ των συμφερόντων της χώρας, παρουσιάζοντας την Κίνα ως θύμα μιας υπερβολικά επιθετικής τάσης της αμερικανικής κυβέρνησης με τη λήψη αθέμιτων μονομερών μέτρων.

“Ο Λευκός Οίκος έχασε εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας!”, έγραψε σε σχόλιό της χθες, Παρασκευή, η Λαϊκή Ημερησία, εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ ενεργούν μονομερώς και ασκούν πολιτική προστατευτισμού.

Στο μεταξύ, η Global Times έγραφε σε άρθρό της την Πέμπτη ότι “οι Κινέζοι γνωρίζουν πως η μόνη επιλογή τώρα είναι να πληγούν οι ΗΠΑ αρκετά σκληρά για να θυμούνται τον πόνο”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter