Κίνα: Οι Αμερικανοί ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας

Κίνα: Οι Αμερικανοί ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας

Προειδοποιεί η Κίνα την Ουάσινγκτον ότι οι πολιτικές των δασμών απειλούν με ντόμινο προστατευτισμού ολόκληρο τον πλανήτη.

«Οι πρακτικές των ΗΠΑ έχουν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Γκάο Φενγκ, κληθείς να σχολιάσει τα διορθωτικά μέτρα για το εμπόριο και τις έρευνες από την ΕΕ και την Ιαπωνία.

Η υπερβάλλουσα παραγωγή είναι παγκόσμιο ζήτημα κατά συνέπεια χρειάζεται όλες οι χώρες να συνεργαστούν δήλωσε ο Γκάο.

«Η λύση δεν είναι να κλείνουμε πόρτες αλλά να τις ανοίγουμε, να εμβαθύνουμε τη συνεργασία και να διασφαλίζουμε τα αμοιβαία οφέλη μας για να ενισχύσουμε τα κοινά συμφέροντά μας», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Κίνα ελπίζει όλα τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) να συνασπιστούν, να μην επηρεαστούν από τις πρακτικές μεμονωμένων μελών και να αντιταχθούν με αποφασιστικό τρόπο στον προστατευτισμό.

Κινεζικά αντίμετρα

Ως απάντηση στις προτάσεις για τους αμερικανικούς δασμούς, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου ότι εξετάζει την αναστολή δασμολογικών παραχωρήσεων σε 128 κατηγορίες αμερικανικών προϊόντων αξίας 3 δισεκ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων χοιρινού κρέατος, οίνου και χαλύβδινων σωλήνων χωρίς συγκόλληση.

Η δημόσια διαβούλευση για το θέμα διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, το υπουργείο θα καταλήξει σε μια θέση βάσει της διαβούλευσης και να ανακοινώσει ένα επίσημο σχέδιο, δήλωσε ο Γκάο Φενγκ.

Στις 19 Μαρτίου, η αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου τερμάτισε έρευνα που αφορούσε τα κινεζικά προϊόντα χάλυβα για παραβίαση των κανόνων κατά του μονοπωλίου. Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 αφού η U.S. Steel υπέβαλε καταγγελία για τρεις αθέμιτες πρακτικές: συνωμοσία για καθορισμό της τιμών και τον έλεγχο της παραγωγής και των εξαγωγών, υπεξαίρεση και χρήση των εμπορικών μυστικών της U.S. Steel και λανθασμένο χαρακτηρισμό της προέλευσης ή της εταιρίας μεταποίησης.

«Ύστερα από 20 μήνες σκληρών προσπαθειών, κερδίσαμε την υπόθεση αποδεικνύοντας ότι και οι τρεις ισχυρισμοί είναι άνευ ουσίας», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή της η CISA. «Η κινεζική χαλυβουργία θα απαντήσει στις αμερικανικές προκλήσεις και θα γίνει ισχυρότερη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter