Σχεδόν 6.000 δολάρια/τετραγωνικό

Κίνα: Οι έλεγχοι έριξαν τις τιμές ανά τετραγωνικό των σπιτιών στο Πεκίνο

Οι τιμές των κατοικιών στο Πεκίνο μειώθηκαν το 2017, ως αποτέλεσμα των αυστηρών μέτρων ελέγχου που θεσπίστηκαν, κυρίως τον Μάρτιο, για την αποθέρμανση του τομέα ακινήτων.

Οι τιμές των νέων κατοικιών, περιλαμβανομένων των δημόσιων, υποχώρησαν τον Δεκέμβριο με ετήσιο ρυθμό 0,9% στα 37.800 γιουάν (5.981 δολάρια) ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με την Επιτροπή Κατοικιών και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου του Πεκίνου.

Οι τιμές των υφιστάμενων κατοικιών μειώθηκαν κατά 1,2% στα 59.100 γιουάν ανά τετραγωνικό μέτρο τον περασμένο μήνα, υποχωρώντας 13% από το υψηλό επίπεδο του Μαρτίου.

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, οι Αρχές του Πεκίνου ξεκίνησαν την εφαρμογή περισσότερων από 20 πολιτικών, περιλαμβανομένων των υψηλότερων επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια και υψηλότερων προκαταβολών (για αγορά ακινήτου), προκειμένου να ελέγξουν την κερδοσκοπία, ώστε να αποθερμανθεί η αγορά κατοικίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Σου Τζιανγούν. Σε επιχειρήσεις καταστολής λειτουργικών παρατυπιών από οργανισμούς ακινήτων, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, έκλεισαν πάνω από 1.000 φορείς.

Οι Αρχές θα συνεχίσουν να ελέγχουν τα μέτρα φέτος σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν μία σταθερή οικιστική αγορά, σημείωσε ο Σου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.