Κίνα: Oι χρηματιστές της Σανγκάης κοιμούνται στη δουλειά λόγω lockdown

Κίνα: Oι χρηματιστές της Σανγκάης κοιμούνται στη δουλειά λόγω lockdown

Οι τράπεζες και οι επενδυτικές εταιρείες της Κίνας καλούν τα στελέχη τους να ζήσουν στο χώρο εργασίας τους για να αποφευχθούν διακοπές στη λειτουργία της χρηματοπιστωτικής αγοράς της Σανγκάης εξ αιτίας του αυστηρού lockdown.

Με το αζημίωτο βέβαια, καθώς οι εταιρείες προσφέρουν από 500 μέχρι και 2000 γιουάν τη βραδιά (70 με 282 ευρώ), ενώ ορισμένες εταιρείες προσφέρουν και αναδιπλούμενα κρεβάτια κάτω από το γραφείο των υπαλλήλων τους. Άλλες εταιρείες έχουν προμηθεύσει τους εργαζομένους τους με sleeping bags και είδη υγιεινής για να τα βγάλουν πέρα.

Εργαζόμενοι σε επενδυτικές εταιρείες έχουν κυριολεκτικά μετακομίσει στην δουλειά τους εδώ και δύο εβδομάδες. «Τα σαββατοκύριακα δεν αποτελούν εξαίρεση. Φέρνουν είδη πρώτης ανάγκης και αποκαλούν την εταιρεία σπίτι τους», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weixin. Επιδεικνύουν τα γεμάτα ψυγεία και τα αποθέματα τροφίμων τους καθώς και τα ράντζα που χρησιμοποιούν για να κοιμούνται. https://mp.weixin.qq.com/s/4gT3618FVQGMu6OzCXvPOQ Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία εφαρμόζει ένα μικτό σύστημα “rotation” και εξ αποστάσεως εργασίας.

Η Σανγκάη έχει γίνει το επίκεντρο του νέου ξεσπάσματος κορονοϊού στην Κίνα, αναφέροντας περισσότερα από 25.000 κρούσματα από τις αρχές Μαρτίου. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της χώρας ξεκίνησαν ένα κλιμακωτό lockdown τη Δευτέρα, με περίπου 11 εκατομμύρια ανθρώπους στο ανατολικό μισό της πόλης να καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για τέσσερις ημέρες. Το δυτικό μισό, το οποίο φιλοξενεί περίπου 14 εκατομμύρια κατοίκους, θα ξεκινήσει περιορισμούς από την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στην Κίνα έχουν εξοικειωθεί με την έννοια της ζωής στο γραφείο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το κινεζικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο china.cn δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει εργάτες να περνούν αρκετές νύχτες σε ένα γραφείο στη Σαγκάη. Αν και στο βίντεο δεν έγινε γνωστή η εταιρεία, ανέφερε ότι 75 εργαζόμενοι ζούσαν σε χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter