Κίνα: Παραμένει στο «κόκκινο» η ένταση – Συνεχίζονται οι ασκήσεις πέριξ της Ταϊβάν

Κίνα: Παραμένει στο «κόκκινο» η ένταση – Συνεχίζονται οι ασκήσεις πέριξ της Ταϊβάν

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει σε ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν» και σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, θα διεξαχθούν γυμνάσια για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και εφόδους στη θάλασσα.

Ο κινεζικός στρατός προχώρησε στις μεγαλύτερες ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις της ιστορίας του στο στενό της Ταϊβάν τις τελευταίες ημέρες, ένδειξη της οργής στο Πεκίνο για την επίσκεψη που έκανε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι.

Κίνα: «Η Ταϊβάν δεν είναι αμερικανικό έδαφος»

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα ότι η Ταϊβάν δεν είναι τμήμα των ΗΠΑ, αλλά κινεζικό έδαφος, στο τελευταίο επεισόδιο μιας διπλωματικής εμπρηστικής ρητορικής κατά της πολιτικής των ΗΠΑ μετά την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε «σοφιστείες» για το ζήτημα της Ταϊβάν και οι ενέργειες της Κίνας στην Ταϊβάν έχουν υπάρξει δίκαιες, κατάλληλες και νόμιμες, καθώς και με στόχο τη διαφύλαξη της ιερής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, είπε ο Ουάνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μπανγκλαντές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter