Κίνα: Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο πρώην πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ

Κίνα: Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο πρώην πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, ηλικίας 68 ετών, πέθανε την Παρασκευή εξαιτίας ανακοπής καρδιάς, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας.

«Ο σύντροφος Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος ξεκουραζόταν στη Σαγκάη τις τελευταίες ημέρες, υπέστη ξαφνική καρδιακή ανακοπή την 26η Οκτωβρίου και παρά τις εντατικές προσπάθειες γιατρών να τον επαναφέρουν πέθανε δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο θάνατος του Κετσιάνγκ ήρθε μόλις δέκα μήνες αφού εγκατέλειψε την εξουσία, όντας στο πλευρό του Σι Τζινπίνγκ για μια δεκαετία. Ο Λι Κετσιάνγκ αναδείχθηκε δεύτερος τη τάξει του ΚΚ της Κίνας στο 18ο συνέδριό του, το 2012. Ο οικονομολόγος με σπουδές στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου λογιζόταν για καιρό από τους κυριότερους διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΚ Κίνας.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στη θέση από το 2013 ωσότου έπαψε να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης του προέδρου Σι τον Μάρτιο. Θεωρείτο υπέρμαχος του ανοίγματος της μεικτής κινεζικής οικονομίας, τη μετατροπή ευρύτερων τομέων της σε οικονομία της αγοράς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter