Κίνα: Πέθανε μία από τις τέσσερις τελευταίες χελώνες απειλούμενου είδους (Video)

Κίνα: Πέθανε μία από τις τέσσερις τελευταίες χελώνες απειλούμενου είδους (Video)

Μία από τις σπανιότερες γιγάντιες χελώνες μαλακού κελύφους παγκοσμίως πέθανε στο ζωολογικό κήπο Σουζού στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικό BBC.

Η γιγάντια χελώνα του είδους Rafetus swinhoei, είχε μεταφερθεί το 2008 από το φυσικό της υδροβιότοπο, τον κινεζικό ποταμό Γιανγκτσέ, στο ζωολογικό κήπο Σουζού σε μια προσπάθεια διάσωσης του είδους.

Συνολικά πέντε απόπειρες τεχνητής γονιμοποίησης πραγματοποιήθηκαν έκτοτε από διεθνή ομάδα επιστημόνων, ωστόσο, απέτυχαν όλες. Η τελευταία έγινε μία ημέρα πριν πεθάνει η θηλυκή χελώνα, η οποία ήταν 90 χρονών. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποια επιπλοκή στη διάρκεια της επέμβασης και μετά το πέρας της, η χελώνα έχαιρε άκρας υγείας. Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Τώρα, οι ειδικοί εξετάζουν την αιτία θανάτου, ενώ έχουν συλλέξει τον ωοθηκικό ιστό για μελλοντική έρευνα.

Στο ζωολογικό κήπο Σουζού βρίσκεται πλέον μια αρσενική χελώνα, ενώ οι άλλες δύο εναπομείνασες χελώνες θηλυκού γένους ζουν ελεύθερες στο Βιετνάμ.

Το είδος Rafetus swinhoei βρίσκεται υπό εξαφάνιση εξαιτίας του κυνηγιού, της υπεραλίευσης και της καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος.

Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο με μία από τις 4 σπάνιες χελώνες: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter