Κίνα: Πέθανε το πιο ηλικιωμένο πάντα – Η Σου-σου ήταν 34 ετών

Κίνα: Πέθανε το πιο ηλικιωμένο πάντα – Η Σου-σου ήταν 34 ετών

Πέθανε σε ηλικία 34 χρόνων το πιο ηλικιωμένο θηλυκό γιγάντιο Πάντα σε μία βάση αναπαραγωγής στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα Πέμπτη οι αρμόδιοι φορείς της βάσης.

Η Σου Σου πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων καθώς από τα τέλη Μαΐου είχε μειωθεί δραματικά τόσο η όρεξή της, όσο και η δραστηριότητά της. Λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, τα τελευταία χρόνια το Πάντα είχε αναπτύξει ασθένειες γήρατος, όπως υψηλή πίεση, μείωση της ηπατικής λειτουργίας και καρδιακή ανεπάρκεια. Ολο αυτό το διάστημα οι γιατροί προσπαθούσαν να την ανακουφίσουν.

Η Σου Σου διασώθηκε το 1986 καθώς ζούσε στην άγρια φύση, ενώ ήδη της έλειπε ένα μάτι. Την επόμενη χρονιά έπεσε σε σοκ για μία μέρα εξαιτίας ενός περιστατικού στη διάρκεια αναισθησίας για προληπτικό τσεκ-απ.

Η ηλικία της αναλογούσε σε 100 περίπου ανθρώπινα χρόνια. Μία ομάδα από πέντε απογόνους της που ζουν σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ιαπωνία αποτελεί την μεγαλύτερη ομάδα πάντα εκτός Κίνας. Ο μέσος όρος ζωής των άγριων πάντα φυσιολογικά είναι 20 χρόνια, εκείνα όμως που ζούν σε συνθήκες αιχμαλωσίας συνήθως ζουν περισσότερο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter