Κλείνει με απειλές αντιποίνων

Κίνα: Πώς να αντιμετωπίσετε μια πυρηνική έκρηξη – Μακάβριο δημοσίευμα «προετοιμάζει» το κοινό

Με ολοσέλιδο δημοσιεύμά της κινέζικη εφημερίδα δίνει συμβουλές στους αναγνώστες της πώς να αντιμετωπίσουν μια επίθεση με πυρηνικά από την Βόρεια Κορέα.

Ενημερώνει για τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας που θα εκλυθεί και τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι επιζώντες.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί στην περιοχή των συνόρων με την Βόρεια Κορέα, οπότε έχει ένα άλλο ειδικό βάρος το δημοσίευμα.

Στο ρεπορτάζ περιγράφονται τα ζοφερά αποτελέσματα μιας πιθανής έκρηξης. Τι συμβαίνει τις πρώτες ώρες με την ακτινοβολία, και τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που προκαλεί η πυρηνική έκρηξη.

Αναφέρεται στα χάπια ιωδίου που θα πρέπει να προμηθευτούν για να πάρουν οι επιζώντες κοντά στην περιοχή της πιθανής έκρηξης ενώ με έγχρωμα γραφιστικά σκίτσα εξηγεί τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Το μακάβριο, αλλά ως φαίνεται, αναγκαίο αυτό ρεπορτάζ καταλήγει με την απειλή ότι στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα «η Κίνα μια μεγάλη δύναμη δεν θα μείνει έτσι και φυσικά θα απαντήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.