Kίνα: Στοπ στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου

Kίνα: Στοπ στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου

Η Κίνα θα απαγορεύσει το εγχώριο εμπόριο και επεξεργασία του ελεφαντόδοντου μέχρι το τέλος του 2017, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το ελεφαντόδοντο είναι περιζήτητο στην Κίνα, όπου θεωρείται ως σύμβολο κύρους, καθώς και ότι διαθέτει ιαματικές ιδιότητες, και η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ ανά κιλό.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την ευρύτερη απαγόρευση της εισαγωγής όλων των προϊόντων ελεφαντόδοντου που αποκτήθηκαν πριν από το 1975, μετά την πίεση για τον περιορισμό του εμπορίου που οδηγεί στη σφαγή χιλιάδες ελέφαντες κάθε χρόνο.

Η οριστική απαγόρευση θα επηρεάσει αρχικά 34 επιχειρήσεις μεταποίησης και 143 εμπορικές τοποθεσίες μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2017.

Οι οικολόγοι εκτιμούν ότι περισσότεροι από 20.000 ελέφαντες σκοτώθηκαν για το ελεφαντόδοντό τους πέρυσι, με παρόμοια νούμερα κατά τα προηγούμενα έτη. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, 415.000 ελέφαντες απομένουν στην άγρια φύση.

Η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES), η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1975, απαγόρευσε το εμπόριο ελεφαντόδοντου το 1989.

Όπως και άλλες χώρες, η Κίνα επιτρέπει την μεταπώληση του ελεφαντόδοντου που αγοράστηκε πριν από την απαγόρευση, και διαθέτει επίσης ένα απόθεμα που αγοράστηκε με έγκριση της CITES το 2008, το οποίο απελευθερώνει προς πώληση με πιστοποίηση.

H WWF επαίνεσε την κίνηση της Κίνας, αλλά κάλεσε την κινεζική επικράτεια του Χονγκ Κονγκ να υποβάλει ένα σχέδιο για τον τερματισμό του εμπορίου ελεφαντόδοντου μέχρι το 2021.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter