Κίνα: Συμπλοκές κατοίκων – αστυνομίας στη Γκουανζού μετά την παράταση του lockdown

Κίνα: Συμπλοκές κατοίκων – αστυνομίας στη Γκουανζού μετά την παράταση του lockdown

Κάτοικοι στην Γκουανζού ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της τάξης ύστερα από την παράταση του lockdown, σύμφωνα με βίντεο, την αυθεντικότητα των οποίων διασταύρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μια ένδειξη της αυξανόμενης αγανάκτησης.

Από τον περασμένο μήνα, ένα μέρος των 18 εκατ. κατοίκων της μητρόπολης αυτής τέθηκε σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις, λόγω της έξαρσης της επιδημίας.

Η περιοχή της Χαϊτζού, όπου κατοικούν περίπου 1,8 εκατ. κάτοικοι, είναι αυτή όπου εντοπίζονται τα περισσότερα θετικά κρούσματα. Χθες, οι αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν έως αύριο, Τετάρτη, το βράδυ το lockdown που ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

«Δεν θέλουμε άλλα τεστ», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Η πολιτική αυτή προβλέπει την επιβολή lockdown μόλις εμφανιστούν κάποια κρούσματα, περιορισμούς στις μετακινήσεις και τεστ PCR, κάποιες φορές σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Πολλοί Κινέζοι παραπονιούνται για τους ξαφνικούς περιορισμούς, που προκαλούν σε ορισμένες περιπτώσεις ελλείψεις τροφίμων και περιπλέκουν την πρόσβαση των ανθρώπων υπό περιορισμό στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter