Το δολάριο χάνει τη λάμψη του

Κίνα: Το γιουάν έχει ανατιμηθεί κατά 6% από την αρχή του χρόνου έναντι του δολαρίου

Το κινεζικό νόμισμα ενισχύθηκε σήμερα έναντι του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016, καθώς το αμερικανικό νόμισμα χάνει τη λάμψη του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Η κεντρική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος ενισχύθηκε κατά 42 μονάδες βάσης (0,42 της ποσοστιαίας μονάδας) στα 6,5269 γιουάν ανά δολάριο. Στην τρέχουσα αγορά συναλλάγματος της Κίνας, η ισοτιμία του γιουάν μπορεί να αυξομειώνεται έως 2% σε σχέση με την κεντρική ισοτιμία που καθορίζεται κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης.

Το γιουάν έχει ανατιμηθεί 6% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους. Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων μεγάλων νομισμάτων υποχώρησε στις 92,227 μονάδες τη νύχτα, καθώς οι χρηματιστές ξαφνιάστηκαν από την πρόωρη αποχώρηση του αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Στάνλεϊ Φίσερ.

Ειδικοί αναφέρουν ότι το γιουάν στηρίζεται επίσης από μία σειρά αισιόδοξων οικονομικών στοιχείων, τα οποία δείχνουν την πρόσφατη πρόοδο στην αναδιάρθρωση της κινεζικής οικονομίας και παρέχουν νέες ενδείξεις σταθεροποίησής της. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) του μεταποιητικού τομέα κινείται σε θετικό έδαφος για 13 συνεχείς μήνες και η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.