Κίνα: Τρεις οικογένειες μολύνθηκαν από κορονοϊό στο ίδιο εστιατόριο μέσω του κλιματισμού

Κίνα: Τρεις οικογένειες μολύνθηκαν από κορονοϊό στο ίδιο εστιατόριο μέσω του κλιματισμού

Μπορεί ο SARS-CoV-2 να μεταδοθεί μέσω του κλιματισμού; Σύμφωνα με έρευνα Κινέζων επιστημόνων, η οποία μελέτησε τρεις οικογένειες που νόσησαν από την Covid-19 αφότου είχαν γευματίσει στο ίδιο εστιατόριο στην πόλη Κουανγκτσόου στη νοτιαοανατολική Κίνα, ναι μπορεί.

Σύμφωνα με το BFMTV στις 24 Ιανουαρίου 2020, 82 άτομα γευμάτισαν σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο στην κινεζική πόλη Κουανγκτσόου. 10 από αυτά μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο κορονοϊός μολύνει μερικούς αλλά όχι όλους τους ανθρώπους μέσα σε κλειστούς χώρους

Το γεγονός ότι οι τρεις οικογένειες που μετέπειτα νόσησαν, μοιράζονταν τον ίδιο όροφο του εστιατορίου -κάθονταν σε παραπλήσια τραπέζια – και τον ίδιο κλιματισμό είναι τα δύο βασικά στοιχεία της μελέτης Κινέζων επιστημόνων, η οποία συμπεραίνει ότι ο κοινός κλιματισμός είναι η αιτία της μόλυνσης των ατόμων αυτών.

Το πρώτο κρούσμα είχε ταξιδέψει από τη Γιουχάν

Από τις τρεις οικογένειες, τις οποίες οι επιστήμονες ονόμασαν Α,Β και Γ, η πρώτη είχε ταξιδέψει στις 23 Ιανουαρίου από τη Γιουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού. Το πρώτο κρούσμα, μια γυναίκα 63 ετών, παρουσίασε πυρετό και βήχα μετά το γεύμα και μετέβη σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Ανήκε στην οικογένεια Α.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, «στις 5 Φεβρουαρίου, εννέα ακόμη άτομα (τέσσερα μέλη της οικογένειας Α, τρία μέλη της οικογένειας Β και δύο μέλη της οικογένειας Γ) νόσησαν από την Covid-19. Η μόνη γνωστή πηγή έκθεσης για τους νοσούντες των οικογενειών Β και Γ ήταν η ασθενής Α1 στο εστιατόριο».

Χωρίς παράθυρα

Ο τρίτος όροφος του εστιατορίου στον οποίο γευμάτισαν οι τρεις οικογένειες δεν είχε παράθυρα. Τα τρία τραπέζια είχαν απόσταση ενός μέτρου το ένα από το άλλο. Οι οικογένειες Α και Β βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για 52 λεπτά, ενώ η Α με τη Γ για 73 λεπτά.

Την ίδια ημέρα, 73 ακόμη άτομα γευμάτισαν στον ίδιο όροφο του εστιατορίου, χωρίς ωστόσο εντέλει να νοσήσουν.

H μελέτη, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί επίσημα τον προσεχή Ιούλιο, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των Ηνωμένων Πολιτείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter