Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Φυλάσσονται στο τοπικό μουσείο

Κίνα: Χωρικός βρίσκει στο κελάρι του τέσσερις τόνους παλιά νομίσματα (Photos)

Μεγάλη ποσότητα χάλκινων νομισμάτων που πιθανόν κόπηκαν πριν από 1.000 χρόνια βρέθηκε στην πόλη Τσινγκντετσέν, ιστορικό κέντρο παραγωγής πορσελάνης της Κίνας. 

Τα νομίσματα, το βάρος των οποίων είναι περίπου τέσσερις τόνοι, βρέθηκαν σε ένα κελάρι από έναν χωρικό ο οποίος κτίζει ένα νέο σπίτι στην κομητεία Φουλιάνγκ της ανατολικής επαρχίας Τσιανγκσί.

«Ορισμένα από αυτά είναι της Δυναστείας των Τανγκ (618 - 907), ενώ άλλα είναι της Δυναστείας των Σονγκ (960 - 1279)», δήλωσε ο Λι Σιντσάι του τμήματος συντήρησης πολιτιστικών κειμηλίων της Φουλιάνγκ.

Το έργο των αρχαιολόγων είναι αρκετά δύσκολο καθώς θεωρείται πολύ ασυνήθιστο να αποθηκεύεται τυχαία σε ένα κελάρι μία τόσο μεγάλη ποσότητα νομισμάτων. Εικάζεται ότι δεν ανήκουν ούτε σε ιδιώτη, ούτε σε τράπεζα. Οι ανασκαφές συνεχίζονται και ίσως ανακαλυφθούν περισσότερα νομίσματα. Επί του παρόντος, τα νομίσματα φυλάσσονται στο τοπικό μουσείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.