ΚΙΝΑΛ: Ανοίγει η βεντάλια των υποψηφιοτήτων και πέραν των 6 διεκδικητών – H απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

ΚΙΝΑΛ: Ανοίγει η βεντάλια των υποψηφιοτήτων και πέραν των 6 διεκδικητών – H απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Διαμορφώνεται διαδικαστικό πλαίσιο στη Χαριλάου Τρικούπη που αφήνει το περιθώριο και για άλλες υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πέραν των έξι. Δυο είναι τα κρίσιμα σημεία από την απόφαση του κεντρικού κομματικού οργάνου που είναι επιφορτισμένο με την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου:

– Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων θα γίνει ταυτόχρονα για όλους τους διεκδικητές της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, μετά τον έλεγχο των υπογραφών. -Παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης (21 Οκτωβρίου 2021).

Αυτή είναι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής που ελήφθη στη βάση των νέων δεδομένων τα οποία προέκυψαν ύστερα από την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά λόγω του προβλήματος υγείας της.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ), υπό τον Θεόδωρο Καπετανάκη, προχώρησε στην παράταση της διαδικασίας, καθώς γνωστοποιήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφιοτήτων (Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης) -προστέθηκαν στους τρεις που αρχικά είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να κατέλθουν στις εκλογές για νέα ηγεσία (Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος).

Ολόκληρη η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, για την οποία ενημερώθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανώλης Χριστοδουλάκης, είναι η εξής:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, ως το κεντρικό όργανο για την διοργάνωση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου από τη βάση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έκτακτα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το πρόβλημα υγείας της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, την γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τριών νέων υποψηφίων με την ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας, όπως και την από 3 Οκτωβρίου απόφαση της ΚΠΕ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 15 Οκτωβρίου και αποφάσισε τα εξής:

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημά μας πρέπει να είναι μία ζωντανή δημοκρατική διαδικασία, ανοιχτή στην κοινωνία και προκειμένου με τα νέα δεδομένα να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, αποφασίζουμε την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ..

Η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών. Σημειώνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 για τον πρώτο γύρο και εφόσον χρειαστεί, η Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 για τον δεύτερο γύρο.

Την απόφαση διαβιβάζουμε στην Πρόεδρο του Κινήματος, στο Γραμματέα της ΚΠΕ και στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης, την απόφαση κοινοποιούμε σε όλους τους υποψηφίους.

Για την ΕΔΕΚΑΠ,
Ο Πρόεδρος,
Θεόδωρος Καπετανάκης»

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter