ΚΙΝΑΛ: Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής

ΚΙΝΑΛ: Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής

Για για αντιδημοκρατική στάση μέμφεται το ΚΙΝΑΛ τον Πρόεδρο της Βουλής.

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον κύριο Τασούλα ότι η απόφαση να μην επιτραπεί τελικά, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να συνεδριάσει την Κυριακή  στη Βουλή, χωρίς σχετική αιτιολόγηση. Ο Πρόεδρος της Βουλής, επικαλούμενος τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν δεν έδωσε άδεια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ να συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας, την Κυριακή το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ως εξής:

«Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter