ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι καλό να πηγαίνουν πρωθυπουργούς στα Ειδικά Δικαστήρια χωρίς στοιχεία

ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι καλό να πηγαίνουν πρωθυπουργούς στα Ειδικά Δικαστήρια χωρίς στοιχεία

Αρνητικό είναι, όπως όλα δείχνουν, το Κίνημα Αλλαγής ως προς το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Novartis. 

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «δεν είναι καλό να πηγαίνουν πρωθυπουργούς στα Ειδικά Δικαστήρια, χωρίς στοιχεία»!

Και υπενθύμισε την παραπομπή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέου Παπανδρέου, σε Ειδικό Δικαστήριο, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη χάρις στις ψήφους της ΝΔ και του τότε ενιαίου Συνασπισμού. «Αυτό το λέω για να ξέρουμε την ιστορία και το πώς πρέπει να πορευόμαστε. Μη θεωρεί κανένας ότι πρόκειται να την ξαναγράψει 30 χρόνια μετά, με το δικό του τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης. Εξάλλου, όπως δήλωσε, το ΚΙΝΑΛ δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να πάρει πρωτοβουλία σύστασης είτε εξεταστικής είτε προανακριτικής επιτροπής…

Ως προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, πάντως, για τον οποίο η ΝΔ θα εισηγηθεί, όπως όλα δείχνουν, την συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, το ΚΙΝΑΛ αναμένεται – εκτός απροόπτου – να την υπερψηφίσει.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, προς το παρόν, για την υπόθεση Novartis, το μόνο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο ζητήθηκε άρση ασυλίας, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, είναι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος…

Το ΚΙΝΑΛ, πάντως, επιμένει αφενός ότι πρόκειται περί σκευωρίας και αφετέρου ότι το σκάνδαλο Novartis έγκειται μόνο στο ύψος της φαρμακευτικές δαπάνης, το οποίο αυξήθηκε, όπως υποστηρίζει, επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ενώ επί ΠΑΣΟΚ μειώθηκε. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι ενώ σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο εμπλέκονται γιατροί και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα καμία έρευνα σε αυτό το επίπεδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter