ΚΙΝΑΛ: Επιχείρηση εξόδου από την εξωστρέφεια

ΚΙΝΑΛ: Επιχείρηση εξόδου από την εξωστρέφεια

Προσπάθεια επανεργοποίησης του κόσμου κυρίως στην επαρχία επιχειρεί εσχάτως η Φώφη Γεννηματά.

Η αρχική σκέψη και πρόθεση της προέδρου ήταν να επισκεφτεί η ίδια όσες περισσότερες οργανώσεις μπορεί ωστόσο λόγο πανδημίας αποφασίστηκε όλο το εγχείρημα να διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Για τον σκοπό αυτό από την πρώτη Φεβρουαρίου θα λάβουν χώρα διαδικτυακές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερες της Προέδρου του κινήματος. Αν και δεν έχει ακόμη αποφασισθεί το πιο πιθανό είναι οι εκδηλώσεις να γίνουν ανά νομό και περιοχή.

Σε αυτές θα δίνεται η δυνατότητα τόσο στον γραμματέα της νομαρχιακής όσο και σε όποιον-α το επιθυμεί και δηλωθεί να παρέμβει. Ο στόχος είναι τα στελέχη στα κεντρικά γραφεία του κινήματος να έχουν έναν «σύνδεσμο» σε κάθε νόμο της χώρας και σε κάθε περιοχή αν αυτό είναι δυνατόν ώστε να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της κοινωνίας.

Την ίδια περίοδο το πάλαι ποτέ ΙΣΤΑΜΕ το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο μετονομάστηκε σε Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (ΙΝΣΟΣΙΑΛ) φιλοδοξώντας να αποτελέσει τη νέα δεξαμενή σκέψης του κινήματος, με επικεφαλής την πρώην βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου, διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη, στις 18.00, διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το νεοσύστατο με θέμα: «Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα στην εποχή της Τηλεργασίας και της Οικονομίας της Πλατφόρμας».

Στην εκδήλωση που θα συντονίσει η πρόεδρος του ΙΝΣΟΣΙΑΛ Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ θα μιλήσουν οι: Χρήστος Γούλας – Γεν. Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Ηλίας Κικίλιας – Γεν. Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Γιάννης Καρούζος – Δικηγόρος, Εργατολόγος, Μαρίλη Μέξη – Σύμβουλος του ILO, Επικεφαλής ερευνητικών προγραμμάτων Gig Economy Παν. Graduate Institute της Γενεύης και Χρήστος Πρωτόπαπας – πρ. Υπουργός& πρόεδρος ΓΣΕΕ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τις σελίδες του ΙΝΟΣΙΑΛ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στο Facebook.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Γεννηματά και τα στελέχη πέριξ αυτής επιχειρούν μια προσπάθεια να υπερβούν την εσωστρέφεια που προκαλούν κορυφαία στελέχη του κινήματος τα οποία επιμένουν στη γραμμή της συνεργασίας με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια προσπάθεια που απομακρύνει το κίνημα από την εκφρασμένη και αποφασισμένη θέση της αυτόνομης πορείας. Παράλληλα του στερεί τη δυνατότητα να απευθυνθεί στα στρώματα εκείνα που το έχουν εγκαταλείψει μαζικά τα χρόνια της κρίσης πηγαίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά νεώτερα στελέχη πέριξ της κας Γεννηματά θεωρούν ότι η «επίθεση φιλίας» στον Κυριάκο Μητσοτάκη απομακρύνει και τον κόσμο που έχει παραμείνει στο Κίνημα με το τελευταίο να είναι πλέον ένα μικρό κόμμα όσων επιθυμούν να βρεθούν στην εξουσία ακόμη κι ως δορυφόρος της Πειραιώς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter