ΚΙΝΑΛ για Καμμένο: «Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο κάθε απατεώνα»

ΚΙΝΑΛ για Καμμένο: «Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο κάθε απατεώνα»

Την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, «που είναι δεδομένη», και τις πολιτικές θέσεις της παράταξης για την επόμενη ημέρα ανέλυσε η επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος, στο καθιερωμένο πλέον «μπρίφινγκ» που ξεκίνησε η Χαριλάου Τρικούπη από την περασμένη εβδομάδα και θα γίνεται κάθε Πέμπτη. 

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης, ο αναπληρωτής γραμματέας, Φίλιππος Φιλιπακόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Νάντια Γιαννακοπούλου, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του Κινήματος ως προς τις εκλογικές συνεργασίες, αλλά και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Τη βασική αιχμή της ενημέρωσης αποτέλεσε η κριτική κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για την πιθανότητα ανάπτυξης νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. «Πρόκειται για ιλαροτραγωδία», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τις θέσεις Καμμένου – από τις οποίες πήρε σαφείς αποστάσεις η κυβέρνηση – ενώ ο Σταμάτης Μαλέλης ανέδειξε την αντίφαση ανάμεσα στις πατριωτικές απόψεις του Πάνου Καμμένου και στην πρότασή του για περισσότερες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές «ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο του κάθε απατεώνα»! Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «όμηρο της συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο» και κατέληξε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και «φέρει συνολικά την ευθύνη».

Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι αντιφατικές απόψεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο θέμα της πολιτικής στα Βαλκάνια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξαγορά από τη ΔΕΗ σκοπιανής εταιρείας ηλεκτρισμού, η οποία για το ΚΙΝΑΛ ενέχει «οσμή σκανδάλου», γι’ αυτό και συνεχίζει να ερευνά το θέμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, πρώτο το ΚΙΝΑΛ ανέδειξε το ζήτημα και στη συνέχεια «η ΝΔ, για μία ακόμη φορά, έσπευσε να μας αντιγράψει, αλλά ως κακέκτυπο»!

Μάλλον Γερουλάνος στην Αθήνα – σίγουρα Μώραλης στον Πειραιά – Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη, ειδάλλως…

Την στήριξη του ΚΙΝΑΛ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ενώ σε περίπτωση που δεν θελήσει ο σημερινός δήμαρχος να είναι και πάλι υποψήφιος, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η παράταξη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να «κατεβάσει» υποψήφια δήμαρχο την σημερινή ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή. Παράλληλα, το όνομα του Παύλου Γερουλάνου για τον δήμο της Αθήνας εξακολουθεί να «παίζει» δυνατά εντός ΚΙΝΑΛ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει πάρει ακόμα οριστικές αποφάσεις. Μια και ο λόγος για τον δήμο της Αθήνας, να σημειωθεί ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο «θετικό» έργο του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, δεν προτίθεται να διεκδικήσει τρίτη θητεία και προαλείφεται είτε για την Ευρωβουλή είτε για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει τον σημερινό δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, και για δεύτερη θητεία, εφόσον ο ίδιος θελήσει να είναι και πάλι υποψήφιος.

Κυβέρνηση για τρεις… αλλά πώς;

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να ζητά κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, με τη συμμετοχή και των τριών, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, και την επισήμανση ότι η παράταξη διεκδικεί διερευνητική εντολή, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο. Και αρνείται, όπως επισημάνθηκε από το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος, να γίνει «συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων». Ωστόσο, η δριμεία επίθεση που ασκεί σε καθημερινή βάση το κόμμα κατά της κυβέρνησης (σ.σ. ασχέτως συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο), αλλά και η προφανής άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη ΝΔ του Κυριάκου και του Άδωνη, κάνουν το σενάριο της επιδιωκόμενης από το ΚΙΝΑΛ «κυβέρνησης για τρεις» να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Παρ’ όλα αυτά, το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι αποτελεί «το μόνο ανάχωμα στην επιστροφή της Δεξιάς» στην εξουσία και πιστεύει ότι η μεγάλη ανατροπή θα γίνει στην δυτική Αττική και Αθήνα, όπως είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου, που θα είναι υποψήφια στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, από όπου έχασε τις περισσότερες δυνάμεις του το ΠΑΣΟΚ και τις κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι το τέλος του μήνα, στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να έχουν καταρτιστεί και τα εθνικά ψηφοδέλτια στο μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις υποψηφιότητες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μάλιστα, ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Σταμάτης Μαλέλης, επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ, «σε όποια θέση του ζητηθεί», παρότι όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter