ΚΙΝΑΛ: «Γιατί όχι Βενιζέλος και γιατί Καμίνης;»

ΚΙΝΑΛ: «Γιατί όχι Βενιζέλος και γιατί Καμίνης;»

Στα «sos ερωτήματα», όπως τα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του, επιχειρεί να απαντήσει το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε στο εσωτερικό τού κόμματος η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επιλογή του επικεφαλής στο επικρατείας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό «και πρέπει να υπηρετεί τη στρατηγική μας. Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές», επαναλαμβάνεται, «είναι να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη.

 Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις, τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς, που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Και υπενθυμίζεται ότι αυτός ο στόχος απορρέει από την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου για αυτόνομη πορεία και τη συνεχή ενίσχυση του χώρου. «Αποφάσεις», υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ, «από τις οποίες παίρνει αποστάσεις και διαφοροποιείται κατά καιρούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος»!

Η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Καμίνης, με τα πολιτικά του χαρακτηριστικά, σηματοδοτεί τη διεύρυνση και έτσι ανοίγεται «μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον Σύριζα ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής» (σ.σ. τουλάχιστον, αυτή είναι η προσδοκία της κυρίας Γεννηματά). Όσο για τη φράση που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δική του ανακοίνωση, ότι δηλαδή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με αυτή της την απόφαση, μετατρέπει το κόμμα σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει τα λεγόμενα Βενιζέλου ως «ανυπόστατα και υποβολιμαία».

«Γιατί «έδιωξε» Βενιζέλο;», είναι το επόμενο sos ερώτημα στο οποίο απαντά το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έδιωξε κανένα. Αντίθετα, η Φ. Γεννηματά ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επανεξετάσει τη μονομερή δική του απόφαση», όπως επισημαίνεται, «να μην πολιτευθεί με σταυρό στη Θεσσαλονίκη, στις επόμενες εκλογές ή, έστω, να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια , προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα με την ενεργό και διακριτή παρουσία του στον εκλογικό αγώνα». Η θέση του κ. Βενιζέλου, όμως, που εκφράσθηκε και με δημόσια δήλωσή του λίγα λεπτά μετά την συνάντηση με την κυρία Γεννηματά, ήταν «μόνο πρώτος στο Επικρατείας»! Και διευκρινίζεται από την Χαριλάου Τρικούπη ότι η προσωπική του απόφαση, να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, «δεν υποχρέωνε το κίνημα για την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του Επικρατείας».

«Μόνος του αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά», καταλήγει η ανακοίνωση, κάτι που δήλωσε, άλλωστε, και σήμερα η Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της καθήκοντος στις επαναληπτικές εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Όσο για το ερώτημα που απασχολεί ακόμα και κορυφαία στελέχη της παράταξης, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης για παράδειγμα, που αφορά στο χρόνο που επέλεξε η κυρία Γεννηματά γι’ αυτή της την απόφαση, δηλαδή 24 ώρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η απάντηση που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη είναι πως «η άμεση δημόσια αρνητική αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο»…

«Γιατί όχι ίδια αντιμετώπιση με ΓΑΠ»

Να σημειωθεί ότι υπάρχει μία μερίδα στελεχών του ΚΙΝΑΛ, που έσπευσαν να κάνουν λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση από την ηγεσία του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Δεν υπάρχει καμιά διαφορά αντιμετώπισης», απαντά το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως οι πρώην πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, «ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό».

Ζαριά!

Γεγονός είναι ότι σε αυτές τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, η Φώφη Γεννηματά πήρε την ευθύνη μιας δύσκολης απόφασης, της οποίας τα αποτελέσματα θα κριθούν στις 7 Ιουλίου. Αν όντως καταφέρει να πάρει με το μέρος της όσους προοδευτικούς πολίτες την χαρακτήριζαν ως φιλοδεξιά, μόνο και μόνο με την απομάκρυνση Βενιζέλου, είναι μία… ζαριά που η ίδια επέλεξε να παίξει, αναλαμβάνοντας προφανώς και την σχετική ευθύνη. Τα συμπεράσματα περί «ουράς του ΣΥΡΙΖΑ» από τον… χολωμένο Βενιζέλο, αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ανοίγεται πλατύς ο δρόμος για μετεκλογικές συνεργασίες, είναι ακόμη πρόωρα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter