ΚΙΝΑΛ κατά Μητσοτάκη για αδιαφάνεια: Περιφρονεί κατακτήσεις της πολιτείας (Photo)

ΚΙΝΑΛ κατά Μητσοτάκη για αδιαφάνεια: Περιφρονεί κατακτήσεις της πολιτείας (Photo)

Επίθεση στην Κυβέρνηση με κατηγορίες για αδιαφάνεια εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ. Σε ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης τονίζεται ότι κανένα από τα πολυθρύλητα νομοσχέδια που λέει πως θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση δεν έχει ανέβει για διαβούλευση στη «Διαύγεια» όπως απαιτεί ο νόμος.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακάμπτει και περιφρονεί κατακτήσεις της ελληνικής πολιτείας όπως είναι η διαβούλευση. Καταθέτει σήμερα νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, χωρίς να έχει αναρτήσει το εν λόγω νομοσχέδιο για διαβούλευση στο opengov. Κι όμως οι υπουργοί της, που διαφημίζονται ως τεχνοκράτες που προωθούν την χρήση των ψηφιακών μέσων στη διακυβέρνηση, έχουν ορκιστεί εδώ και 15 ημέρες. Είχαν, δηλαδή πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ενημερώσουν τους πολίτες για το νομοσχέδιο και να ζητήσουν εισερχόμενα από αυτούς.

Η διαβούλευση και το opengov, δεν είναι απλά μια κατάκτηση της Ελλάδας που έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κι επαινέθηκε ως καινοτομία διεθνώς. Είναι νόμος του κράτους τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ παραβιάζει: Σύμφωνα με τον Νόμο 4048 (άρθρο 6) κάθε υπουργός που καταθέτει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή πρέπει να έχει φροντίσει για την προηγούμενη ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών, κοινωνικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου.

Ήμασταν αυστηροί με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθετε νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία είχε αναρτήσει για διαβούλευση μόλις για μερικές (νυχτερινές) ώρες. Εξίσου αυστηροί είμαστε και θα είμαστε με την ΝΔ κάθε φορά που παραβιάζει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τη νομιμότητα.

Ειδικά η στάση της απέναντι στη διαβούλευση φανερώνει τον αυταρχισμό που την χαρακτηρίζει. Αν η ΝΔ νομίζει ότι οι δημοκρατικές αρχές μπορούν να παραβιάζονται για οποιονδήποτε λόγο, το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να απαιτεί τον σεβασμό και την ανοιχτότητα που έχει διασφαλίσει για τους Έλληνες πολίτες με έργα όπως η Διαύγεια και το opengov.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter