ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ απαντούν στον πρωθυπουργό για το debate

ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ απαντούν στον πρωθυπουργό για το debate

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για τη ματαίωση του debate, όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και σε ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ, δίνουν τα δύο κόμματα, χαρακτηρίζοντας «προσχηματικά» τα επιχειρήματα του κυβερνώντος κόμματος.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Facebook, σημείωσε: «Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σα το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δύο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε».

ΚΙΝΑΛ: «Ο Τσίπρας θέλει debate μόνο για δύο»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε πως «αν έπρεπε η κυρία Αχτσιόγλου να παραδεχτεί μετά από μια εβδομάδα ότι θα μπορούσε να γίνει 1η Ιουλίου το debate, για ποιο λόγο τότε πριν από μια εβδομάδα στη συζήτηση η οποία έγινε είπαν ότι πρέπει αυτό να αλλάξει ως ημερομηνία; Θα μπορούσε και τότε ο κ. Τσίπρας να έρθει απευθείας από το αεροδρόμιο, αν αυτό είναι το ζήτημα».

Και προσέθεσε ότι αυτό που επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι προφανές ότι είναι προσχηματικό», γιατί όπως εκτιμά το ΚΙΝΑΛ ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ήθελε εξ αρχής να γίνει debate με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι είναι σήμερα στο κοινοβούλιο», αλλά μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «τον ενδιαφέρει να μπει σε μια μονομαχία στο Ελ Πάσο με τη ΝΔ, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν έναν διπολισμό, ο οποίος δεν εξυπηρετεί καθόλου τα συμφέροντα των πολιτών».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη δήλωση του Μανώλη Όθωνα, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά, μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το debate: «Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν για την ματαίωση, του ομόφωνα προγραμματισμένου debate, για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, ήταν εξαρχής απολύτως προσχηματικός. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

ΚΚΕ: «Δεν μπαίνουμε σε μικροκομματικές σκοπιμότητες»

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει τη περί διάθεσης συνεργασίας που είχε επιδείξει εξ αρχής, αναβάλλοντας μάλιστα για το λόγο αυτό την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου.

«Το ΚΚΕ», αναφέρει ο Περισσός, «από την πρώτη στιγμή, έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι’ αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη».

Όταν έγινε γνωστό το κώλυμα του πρωθυπουργού για την 1η Ιουλίου, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι συζήτησε άλλες εναλλακτικές ημερομηνίες που τέθηκαν, όπως 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. «Γι’ αυτό και μεταθέσαμε εκ νέου την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζει, «και την επαναφέραμε την 1η Ιουλίου, για να μείνουν κενές αυτές οι ημερομηνίες»!

Σε κάθε περίπτωση και μετά το αδιέξοδο που προέκυψε, ο Περισσός επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να μπει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, «αλλά και δε θα γίνει μπαλάκι, ανατρέποντας άρδην το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα κεντρικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδιέξοδα, που δεν προκάλεσε το ίδιο»…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter