ΚΙΝΑΛ: Λεπτές εκλογικές ισορροπίες…

ΚΙΝΑΛ: Λεπτές εκλογικές ισορροπίες…

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει το ΚΙΝΑΛ στην προσπάθειά του να συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές, αλλά και για τις ευρωεκλογές. 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, μπορεί η Φώφη Γεννηματά να συνεχάρη την επιτροπή ψηφοδελτίων για τη σημαντική δουλειά που έκανε, όπως είπε, ωστόσο, σε προηγούμενη σύσκεψη υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο βασικών εταίρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ – ακριβώς για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων!

Και αυτό επειδή, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, η Φώφη Γεννηματά καλείται και να συγκροτήσει όσο το δυνατόν πιο «δυνατά» ψηφοδέλτια και να μην διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες με τους βασικούς εταίρους της, δηλαδή τη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΗΜΑΡ φέρεται αποφασισμένη ακόμη και να αποσύρει τους υποψηφίους της από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, επειδή νιώθει παραγκωνισμένη από τις… προτιμήσεις Πασοκικών στελεχών εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά, δεν επιβεβαιώνονται – τουλάχιστον επί του παρόντος. Όλα δείχνουν πως στο τέλος οι δύο εταίροι θα καταφέρουν να βρουν, καθώς αυτό είναι προς όφελος και των δύο: αφενός, την Φώφη Γεννηματά δεν την συμφέρει, μετά την αποχώρηση του Ποταμιού, να χάσει και τη ΔΗΜΑΡ, αφετέρου ας μην ξεχνάμε πως αν η ΔΗΜΑΡ αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, ή ακόμη και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί στο… πουθενά!

Ένα άλλο ζήτημα που είναι σε εξέλιξη είναι η υποψηφιότητα του ίδιου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος σήμερα είναι βουλευτής επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, και με δεδομένο ότι ο άλλος εταίρος της Φώφης Γεννηματά είναι το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αποκλείεται να βρεθεί εκτός Βουλής, και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διεκδικεί την παρουσία του και, κατά συνέπεια, του κόμματός του, στην επόμενη Βουλή. Γι’ αυτό και η εκ νέου υποψηφιότητά του στο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και, μάλιστα, ως επικεφαλής, είναι η πρώτη του επιλογή. Αυτό το θέμα, ωστόσο, είναι κάτι που συζητά με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και δεν έχει ακόμη λήξει.

Ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει ότι το κόμμα της θα την καταψηφίσει όταν έλθει στη Βουλή. Όσο για τη στάση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτη Μαλέλη, να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επανέλαβε στην ομιλία του τη θέση της ΔΗΜΑΡ, που ουσιαστικά είναι υπέρ της συμφωνίας, σε αντίθεση με την Φώφη Γεννηματά. Ως προς την κομματική πειθαρχία, κάτι που ούτως ή άλλως δεν επιβεβαιώνεται από την Χαριλάου Τρικούπη, στελέχη της ΔΗΜΑΡ έθεταν το αυτονόητο: «η ΔΗΣΥ είναι συνασπισμός κομμάτων. Πώς να επιβάλεις κομματική πειθαρχία σε ένα άλλο κόμμα;»…

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, αναμένεται να έχουν κλείσει οι περισσότερες από τις μεγάλες εκκρεμότητες της παράταξης, προκειμένου να τεθεί το Κίνημα, και επίσημα, σε θέση μάχης για τις επόμενες εκλογές και, κυρίως, χωρίς απώλειες. Ίδωμεν…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter