ΚΙΝΑΛ: Μανιάτης, Γρηγοράκος, Χριστοφιλοπούλου, Κρεμαστινός, Καρχιμάκης εκτός Βουλής

ΚΙΝΑΛ: Μανιάτης, Γρηγοράκος, Χριστοφιλοπούλου, Κρεμαστινός, Καρχιμάκης εκτός Βουλής

Ανατροπές έκρυβε και για τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής το αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός Βουλής! 

Ο Γιάννης Μανιάτης έχασε την έδρα στην Αργολίδα από έναν συνυποψήφιό του στο ΚΙΝΑΛ, τον νεοεκλεγέντα Ανδρέα Πουλά, γιατρό στο επάγγελμα και ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως μαθαίνουμε, στο νομό, παρότι άγνωστο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να σημειωθεί, πάντως, ότι είναι η πρώτη φορά από το 2004 που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος, μάλιστα, το 2004 – παρότι είχε κερδίσει η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή – είχε βγει πρώτος σε σταυρούς! Φαίνεται ότι η φιλοδεξιά στροφή που είχε κάνει ο κ. Μανιάτης, δεν… πολυάρεσε στους πολίτες της Αργολίδας!

Για πρώτη φορά, επίσης, μένει εκτός Βουλής ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή στο νομό Λακωνίας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Λακωνία ήταν ανέκαθεν δεξιός νομός – έως και… ακροδεξιός – και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατόρθωνε να εκλέγει βουλευτή στην περιοχή αποτελούσε προσωπική επιτυχία του Λεωνίδα Γρηγοράκου. Αυτή τη φορά, πάντως, τα πράγματα ήταν δύσκολα στο νομό, καθώς υπήρχε μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων, όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, προς τη ΝΔ…

Εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, καθώς έχασε την έδρα από την συνυποψήφια του στο ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι η κυρία Γιαννακοπούλου, αν και νεότερο στέλεχος, υπήρξε κοντά στην Φώφη Γεννηματά, η οποία της είχε αναθέσει και το ρόλο της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Παράλληλα, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αν και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του, είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός, διασπώντας το ΠΑΣΟΚ…

Από τη νέα Βουλή θα απουσιάζει, επίσης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, στενή συνεργάτιδα και προσωπική φίλη της Φώφης Γεννηματά, καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή την Ανατολική Αττική, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, αφού το ΚΙΝΑΛ δεν εξέλεξε βουλευτή ούτε στα Δωδεκάνησα, ενώ εκτός Βουλής θα μείνει και ο Γιάννης Κουτσούκος στην Ηλεία, καθώς επικράτησε ο συνυποψήφιός του στο ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους του κόμματος, που βρίσκονταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Εύβοια, να σημειωθεί ότι μόνο στην Εύβοια το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή – από… καραμπόλα, η έκτη έδρα του νομού πάει στο ΚΚΕ, παρότι βγήκε τέταρτη δύναμη, μετά το ΚΙΝΑΛ – οπότε απομένει να δούμε ποια έδρα θα αποφασίσει να κρατήσει η κυρία Γεννηματά – αυτήν στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας ή στο Ηράκλειο Κρήτης; Και στις δύο περιπτώσεις, το ΚΙΝΑΛ εκλέγει μόνο μία έδρα. Στην πρώτη, στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, την Φώφη Γεννηματά ακολουθεί η Τόνια Αντωνίου, παλαιό και πρωτοκλασάτο στέλεχος του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο Ηράκλειο ο Βασίλης Κεγκέρογλου, πρώην γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Το πιο πιθανόν, πάντως, είναι να «χάσει» η Τόνια Αντωνίου έναντι του Βασίλη Κεγκέρογλου, κυρίως για λόγους συμβολικούς που έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική παρουσία του ΚΙΝΑΛ στην Κρήτη.

Εκτός Βουλής μένουν, επίσης, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, που ήταν υποψήφιος στη Β’ Πειραιά – η παράταξη δεν εκλέγει βουλευτή σε καμία από τις δύο περιφέρειες του Πειραιά, από όπου έχει… εξαφανιστεί ήδη από το 2012, άλλωστε – ο Κώστας Μπαργιώτας, προερχόμενος από το Ποτάμι, όπου έχασε από την συνυποψήφιά του με το ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιάκουλη, γνωστή στη Λάρισα από την ανάμειξή της με την αυτοδιοίκηση και κοντά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο Μιχάλης Τζελέπης στις Σέρρες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης στη Α’ Θεσσαλονίκης, όπου επικράτησε όμως και επανέρχεται στη Βουλή ο επίσης πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter