ΚΙΝΑΛ: Οι τομείς ευθύνης των βουλευτών

ΚΙΝΑΛ: Οι τομείς ευθύνης των βουλευτών

Τους τομείς ευθύνης των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Αναμφίβολα, ξεχωρίζει ο τομέας ευθύνης που ανέλαβε ο βουλευτής επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, καθώς ορίστηκε υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη. Γιατί ξεχωρίζει; Απλούστατα, γιατί ήταν ο κ. Καμίνης που χαρακτήρισε ως ένα από τα «θετικά» της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη την υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί διαγραφή του κ. Χρυσοχοΐδη ως μέλους του ΚΙΝΑΛ! Προβλέπεται «βελούδινη» αντιπολίτευση στον εν λόγω τομέα…

Κατά τα λοιπά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου διατηρεί το ρόλο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που είχε και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ αναλαμβάνει και τον τομέα Άμυνας. Η Νάντια Γιαννακοπούλου αναλαμβάνει τον τομέα Δικαιοσύνης, ο Χάρης Καστανίδης τον τομέα Επικρατείας, δηλαδή την εποπτεία της λειτουργίας του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και του κυβερνητικού έργου, ο Μιχάλης Κατρίνης αναλαμβάνει τον τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων και, κατά συνέπεια, το… «βαρύ» έργο της αντιπολίτευσης απέναντι στον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης αναλαμβάνει την «καυτή πατάτα» του τομέα Οικονομικών!

Το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει ως αντιπρόεδρο της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ θα διατηρήσει το ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τον τομέα Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, θα αναλάβει την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter