Γιώργος Παπανδρέου: Όλο και πιο κοντά για υποψήφιος στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: Όλο και πιο κοντά για υποψήφιος στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ γύρω από τη μάχη της προεδρίας του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πιέσεις που δέχθηκε και επαφές που είχε με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να θέσει κι αυτός υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Προηγήθηκαν συναντήσεις του τέως πρωθυπουργού με τους Γερουλάνο, Χρηστίδη και Λοβέρδο.

Στη συνάντησή που είχε ο Γ. Παπανδρέου με τον Π. Γερουλάνο, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης» ενώ χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική. Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του Γ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προέβη σε μια πιο “σκληρή” δήλωση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ.Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει». Και συμπλήρωσε: «Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter