ΚΙΝΑΛ: Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Παραιτήθηκε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Παπανδρέου

Μετά την απόφασή της να ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα παραιτήθηκε από τη θέση ευθύνης που κατείχε.

Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ζέφη Δημαδάμα παρουσίασε συνοπτικά, με δημόσια παρέμβασή της, τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της. Στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική αναμέτρηση του ΚΙΝΑΛ, προβάλλοντας μια σοσιαλδημοκρατική ατζέντα που δίνει έμφαση στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην βιώσιμη ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, στην αξιοποίηση της καινοτομίας. Κρίνει ότι όλα αυτά έχουν τεθεί επί τάπητος από τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ισπανίας, της Γερμανίας και από την ευρωπαϊκή οικογένεια των σοσιαλιστικών κομμάτων (PES) και των Γυναικών που μετέχει ως Αντιπρόεδρος (Peswomen) όπως και από την εκλογή του Πρόεδρου Μπάιντεν στις ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρεί ότι σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτείται «η συμβολή ενός ηγέτη με διεθνή εμβέλεια, κύρος, εμπειρία, γνώστη των γεωπολιτικών εξελίξεων όπως ο Γ. Παπανδρέου».

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρονται στην εξής δήλωση της Ζέφης Δημαδάμα υπό τον τίτλο “Στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου”:

«Παρέμεινα και στήριξα το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη στα εύκολα και στα δύσκολα γιατί πυξίδα μου ήταν πάντα η ενότητα και ο σεβασμός στις αρχές μου.

Για αυτό και υπηρέτησα σταθερά τις αρχές του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί πιστεύω ότι εγγυώνται ένα δίκαιο κόσμο, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες, ένα βιώσιμο περιβάλλον και μια οικονομία που προτάσσει την ευημερία όλων.

Η επόμενη μέρα απαιτεί από τις σοσιαλιστικές, σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις τολμηρές και ριζοσπαστικές προτάσεις με συμμετοχική δημοκρατία, με ισόρροπη συμμετοχη των νέων και των γυναικών, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς λαϊκισμό και παρωχημένες μικροκομματικές τακτικές.

Η επόμενη μέρα απαιτεί αλλαγές του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου για να “αναπνεύσει” ο πλανήτης και να διασφαλιστεί η διαγενεακή ισότητα.

Η επόμενη μέρα απαιτεί να πρωταγωνιστήσουν η βιώσιμη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, η ψηφιακή μετάβαση, η αξιοποίηση της καινοτομίας αλλά και η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η παραπάνω ατζέντα επανέρχεται από τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ισπανίας, της Γερμανίας και από την ευρωπαϊκή οικογένεια των σοσιαλιστικών κομμάτων (PES) και των Γυναικών που μετέχω ως Αντιπρόεδρος (Peswomen) όπως και από την εκλογή του Πρόεδρου Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Για την επίτευξη των παραπάνω που πιστεύω και υπηρετώ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτείται η συμβολή ενός ηγέτη με διεθνή εμβέλεια, κύρος, εμπειρία, γνώστη των γεωπολιτικών εξελίξεων όπως ο Γ. Παπανδρέου.

Ενός συναινετικού πολιτικού που δεν αρέσκεται σε ανούσιες και διχαστικές κορώνες, που πιστεύει στις αρχές της ισότητας και αναγνωρίζει την ανάγκη ειρηνικών, αλλά και ουσιαστικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις μακριά από τα σημερινά ‘μεσαιωνικά πρότυπα’, στην εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού οργανώνοντας παράλληλα ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο με προοδευτικό πρόσημο για όλους και όλες.

Για αυτούς τους λόγους στηρίζω την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου. Για τη νέα εποχή που έρχεται και τη Νέα Αλλαγή όπως την οραματίστηκε και η αλησμόνητη Φώφη Γεννηματά.

ΥΓ. Η παραίτησή μου από τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου ΚΙΝΑΛ είναι αυτονόητη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter