ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποστηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος στις επαναληπτικές εκλογές

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποστηρίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος στις επαναληπτικές εκλογές

Τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ψηφίσει για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό επισημαίνει με γραπτή του δήλωση. Παράλληλα διευκρίνισε ότι μέχρι την ανακοίνωσή του δεν είχε την παραμικρή επικοινωνία μαζί του.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι αιχμές του προς τους διοργανωτές της εκλογικής διαδικασίας της 5ης Δεκεμβρίου και προς τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Τους επέρριψε ευθύνες για την μεγάλη αναμονή που ανάγκασε ψηφοφόρους να φύγουν χωρίς να ψηφίσουν. Κι αυτό γιατί όπως σημειώνει «κάποιοι δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που κατέκτησε την τρίτη θέση στην εσωτερική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στέλνει μήνυμα προς τους 70.000 ψηφοφόρους που στην κάλπη στήριξαν την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, δίνει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει «με σεμνότητα και ενότητα». Είναι ενδιαφέρον ότι στη δήλωσή του επιμένει στην άποψή του ότι δεν έπρεπε να γίνει β΄γύρος, κάτι για το οποίο επιχειρηματολόγησε σε δημόσια παρέμβασή της και η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή , η οποία είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Λοβέρδου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σκιαγράφησε τα μειονεκτήματα των δυο υποψηφίων προέδρων, σκιαγραφώντας τον Γιώργο Παπανδρέου ως υποψήφιο που έχει δοκιμαστεί και «οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες», ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη επεσήμανε ότι «δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται»… Μάλιστα, ο τρόπος που δηλώνει τη στήριξή του εμπεριέχει προβληματισμό και κυρίως είναι αυτοαναφορικός. Οπως σημειώνει «επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Η δήλωση έρχεται ενώ παρατηρείται στα επιτελεία των δυο υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου κινητικότητα με το βλέμμα στραμμένο στους συνυποψηφίους τους και τη στάση που θα κρατήσουν στον δεύτερο εκλογικό γύρο της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Το μεσημέρι της Τρίτης (7.12.2021) από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη έδιναν την πληροφορία ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη με τους συνυποψήφιούς του, Παύλο Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Γερουλάνο ενώ ενημέρωναν ότι στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επικοινωνία και με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Είναι χαρακτηριστικά όσα παρέθεταν από το επιτελείο του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τις επαφές που υπήρξαν με Χρηστίδη-Καστανίδη – Γερουλάνο γύρω στις 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τους κάλεσε, επεσήμαιναν οι επιτελείς του, να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στη μαζικότητα της συμμετοχής των πολιτών και στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, «κάτι το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω τη μεγάλη δυναμική που ήδη αναπτύσσει η παράταξη». Παράλληλα, από το επιτελείο Ανδρουλάκη τόνιζαν ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τους ευχαρίστησε για την προεκλογική εκστρατεία «που διεξήχθη σε πλαίσια αξιοπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού» και ανέφερε ότι την επόμενη μέρα «θα είμαστε μαζί να αγωνιστούμε για να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου». Και κατέληγαν: «Αντίστοιχη επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες και με τον κ. Λοβέρδο».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος που ήταν υποψήφιος για την προεδρία (κατέλαβε την τρίτη θέση στον α΄γύρο) διατύπωνε την άποψη ότι «δεύτερος γύρος δεν πρέπει να υπάρξει» (Realfm-7.12.2021). είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει δήλωση για τον ποιον θα υποστηρίξει, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «με τον κ. Ανδρουλάκη δεν έχω ανταλλάξει ούτε τηλέφωνο, με τον κ. Παπανδρέου έχω μιλήσει 3 φορές». Μάλιστα, επέμενε να λέει ότι «δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν, άλλο συζητώ άλλο διαπραγματεύομαι. Τουλάχιστον μέχρι να βγάλω την ανακοίνωσή μου δεν θέλω να μιλήσω και να με πάρει τηλέφωνο δεν θα το σηκώσω».

Έτσι, στις 4 το απόγευμα της Τρίτης ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ότι θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Όμως, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη φημολογία περί «διαπραγματεύσεων» και επαφών διευκρίνισε ότι «έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.

Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.

Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας. Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter