ΚΙΝΑΛ: Σε παραλήρημα ο Αυγενάκης

ΚΙΝΑΛ: Σε παραλήρημα ο Αυγενάκης

Για «παραλήρημα Αυγενάκη» και ανοχή Μητσοτάκη κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις τοποθετήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού εν όψει των εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Ο Αυγενάκης χαρακτήρισε τα κενά στο νεοσύστατο μητρώο σωματείων ως αποδεικτικό ασυδοσίας και διαφθοράς, αλλά το Κίνημα Αλλαγής μιλάει για «τραγική αποτυχία των δήθεν τεχνοκρατικών συστημάτων που εφάρμοσε».

Η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού του ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτηρίζει τον υφυπουργό «γραφικό», τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να διορίσει στις Ομοσπονδίες τους αρεστούς του και τελειώνει με αίτημα για παρέμβαση του πρωθυπουργού. 

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

Αφήσαμε να περάσει η Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, για να απαντήσουμε στο δελτίο τύπου του «γραφικού» πλέον Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που εκδόθηκε την 26η/10/2020, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Δεν τον φώτισε ο Άγιος Δημήτριος μπας και ξεφύγει από τις εμμονές του.

Στο δελτίο τύπου ομολογεί την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου μητρώου της Γ.Γ.Α. και ακόμη με ωμό τρόπο ομολογεί τη σύνδεση του μητρώου με την εκλογική διαδικασία, που επίκειται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Χαρακτηριστικά σημεία του δελτίου τύπου Αυγενάκη: «Χαοτική η κατάσταση και ένα πάρτι παρανομίας με ευθύνη των αθλητικών ομοσπονδιών» – «είτε συνένοχοι είτε βολεμένοι είναι απαράδεκτοι» – «θλιβερή κατάσταση» με κορωνίδα «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ».

Δηλαδή από τα 5.344 σωματεία που έκαναν προεγγραφή στο μητρώο, ελέγχθηκαν 3.326 σωματεία μέχρι σήμερα, υπάρχουν 2.826 ολοκληρωμένες αιτήσεις και εγκρίνονται 91 σωματεία συνολικά σε όλες τις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες.

Αυτά τα στοιχεία αναφέρονται στον πίνακα, που έδωσε στη δημοσιότητα με το δελτίο τύπου ο Αυγενάκης και υπερηφανεύεται αντί να ντρέπεται για όλα όσα έχει δημιουργήσει με την παρουσία του και τις εμμονές του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Τα αποτελέσματα του πίνακα αποδεικνύουν την τραγική αποτυχία των δήθεν τεχνοκρατικών συστημάτων που εφάρμοσε.

Ο Αυγενάκης μίλαγε για αθλητική αναγνώριση και αθλητική δραστηριότητα, μόνο, για να χρηματοδοτηθούν τα σωματεία. Αυτά πάνε περίπατο μαζί και τα 12.000.000€! Το 60-70% των σωματείων δεν εγκρίνονται κατά τον Αυγενάκη, γιατί δεν έχουν νόμιμες συμβάσεις με προπονητές και το 89% επειδή δεν τηρούν τη διαδικασία των οικονομικών στοιχείων με τις Περιφέρειες. Το επόμενο βήμα θα είναι στοιχεία για να εισαχθούν τα σωματεία και στο χρηματιστήριο.

Με συνεχείς ανακοινώσεις ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής προειδοποίησε έγκαιρα ότι, τα όσα ζητούνται γραφειοκρατικά από τα σωματεία θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στον Αθλητισμό.

Οι προθέσεις του καταγράφονται στα χρονικά περιθώρια, που θέτει έως την 11η/12/2020 με την αναφορά στο δελτίο τύπου: «ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ».

Κατηγορεί συλλήβδην σωματεία, ενώσεις και κυρίως τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών λέγοντας «λυπούμαστε που απορρυθμίσαμε την τελειότητά σας».

Ενόψει των εκλογών των Αθλητικών Ομοσπονδιών οδήγησε και οδηγεί σε αδιέξοδο την εκλογή νέων διοικήσεων και το σπουδαιότερο καταργεί το βασικό κύτταρο του αθλητισμού που είναι το σωματείο, με χίλιες προεκτάσεις για την νεολαία που θα χάσει όλα τα προνόμια που της δίνει ο Αθλητισμός, αφού αθλητές τους θα αποκλειστούν με τα όσα αποσπασματικά έχουν ψηφιστεί.

Κάντε πράξη το «όνειρο» σας κύριε Αυγενάκη. Διορίστε τις διοικήσεις που επιθυμείτε με τους αρεστούς σας. Το δημοκρατικό έργο ναυάγησε.

Ας πάρει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter