ΚΙΝΑΛ: Υπέρ Ανδρουλάκη 10 πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη

ΚΙΝΑΛ: Υπέρ Ανδρουλάκη 10 πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη

Την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν 10 ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί και βουλευτές. Με επιστολή τους (23.11.2021) επισημαίνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εκφράζει όλους όσοι έμειναν πίσω τα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης. Παράλληλα, σημειώνουν ότι εκπροσωπεί την ανάγκη για ανανέωση και ανάδειξη νέων στελεχών από την Αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς ή αλλά και όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή αποστασιοποιημένοι. Την επιστολή στήριξης υπογράφουν οι Φοίβος Ιωαννίδης, Δημήτρης Σαρρής, Δημήτρης Αποστολάκης, Γιωργος Περράκης, Στέλιος Ματζαπετάκης, Σήφης Μιχελογιάννης, Γιώργος Πρασιανάκης, Μαρία Σκραφνάκη, Κώστας Κληρονόμος και Βαγγέλης Μαμαλάκης. Κρίνουν ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ μπορεί να υπηρετήσει το στόχο για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική κινητικότητα και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις συνεχώς αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Η κοινή δήλωση είναι η εξής:

«Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου αποτελούν ένα κομβικό σημείο στην πορεία για την ανάταξη του Κινήματός μας. Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, στους ανθρώπους που συμπορευτήκαμε και δώσαμε μαζί αγώνες για το Κίνημα και τη χώρα και τους καλούμε να ενδυναμώσουν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια αυτή.

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό στο διεθνές περιβάλλον και ανθεκτικό στις παγκόσμιες κρίσεις. Μία οικονομία που δημιουργεί πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας ώστε να μην αναγκάζονται να φύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό αλλά και να γυρίσουν πολλοί από αυτούς που ήδη βρίσκονται έξω. Που θα μπορεί να χρηματοδοτεί ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική κινητικότητα και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις συνεχώς αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Ως πρώην Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι ο υποψήφιος που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το όραμα αυτό είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Εκφράζει όλους εμάς που μείναμε πίσω τα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπονομεύσουμε την ενότητα της παράταξης.
Εκπροσωπεί όμως και την ανάγκη για ανανέωση και ανάδειξη νέων στελεχών από την Αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς ή αλλά και όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή αποστασιοποιημένοι.

Το έργο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι σημαντικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τη νομοθεσία για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, την κλιματική αλλαγή, τα εθνικά μας θέματα όπου αποδεικνύουν την ικανότητά του να κινηθεί αποτελεσματικά στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον.
Γιατί αν και πάντα στο κέντρο την παράταξης ήταν συγχρόνως στο περιθώριο της εξουσίας, παραμένοντας μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές και νοοτροπίες που πλήγωσαν τη σχέση μας τους πολίτες. Χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια έχει τη θέληση να προχωρήσει στις απαραίτητες τομές απέναντι σε όσους κρατάνε την Ελλάδα δεμένη πολλά χρόνια πίσω. Δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να οικοδομήσουμε από την αρχή ένα θεσμικό, σύγχρονο, ανοικτό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα λειτουργεί με εσωτερική δημοκρατία, αξιοκρατία και διαφάνεια. Δηλώνουμε παρόντες στο στοίχημα της αναγέννησης του Κινήματος μας.

Στις 5 Δεκέμβρη ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Νίκο Ανδρουλάκη
Προχωράμε ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Προχωράμε για να τιμήσουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας και να εγγυηθούμε το Μέλλον της Παράταξης
1)Φοίβος Ιωαννίδης, τ. Βουλευτής Λασιθίου, τ. Υφυπουργός
2)Δημήτρης Σαρρής, τ. Βουλευτής Ηρακλείου, τ. Υφυπουργός ,τ. Νομάρχης.
3)Δημήτρης Αποστολάκης, τ. Βουλευτής Ηρακλείου, τ. Υφυπουργός.
4)Γιώργος Περράκης, τ. Βουλευτής Ρεθύμνου, τ.Υπουργός
5)Στέλιος Ματζαπετάκης, τ. Βουλευτής Ηρακλείου
6)Σήφης Μιχελογιάννης, τ. Βουλευτής Χανίων
7)Γιώργος Πρασιανάκης, τ. Βουλευτής Χανίων
8)Μαρία Σκραφνάκη, τ. Βουλευτής Ηρακλείου.
9)Κώστας Κληρονόμος, τ. Ευρωβουλευτής, τ. Δήμαρχος Ηρακλείου.
10)Βαγγέλης Μαμαλάκης, τ. μέλος Εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ επί Προεδρίας
Ανδρέα Παπανδρέου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter