Κίνδυνος απώλειας περιουσιών που επενδύθηκαν στα κρυπτονομίσματα

Κίνδυνος απώλειας περιουσιών που επενδύθηκαν στα κρυπτονομίσματα

Μοιάζει με τις εποχές που το Χρηματιστήριο είχε μπει στο σπίτι κάθε Έλληνα.  

Είναι μία παγκόσμια φρενίτιδα που αν μη τι άλλο δείχνει ότι ο άνθρωπος αρνείται να ξεπεράσει τον πυρετό του χρυσού. 

Τώρα αυτός ο πυρετός ονομάζεται κρυπτονομίσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασιλιάς αυτών, το bitcoin, μέσα σε ένα μήνα σκαρφάλωσε σε αξία από τα 28.640 ευρώ σε πάνω από 43.000 ευρώ.

Αυτή η εκρηκτική άνοδος του συνόλου των κρυπτονομισμάτων έχει φέρει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο να επενδύουν τα χρήματα τους στην συγκεκριμένη αγορά. 

Όμως όπως συμβαίνει σε όλες αυτές τις διαδικασίες τίποτε δεν έχει μόνο ανοδική τροχιά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χαθούν περιουσίες καθώς πολλοί έχουν αγοράσει ψηλά και η διόρθωση στο περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων είναι χωρίς κανόνες και περιορισμούς όπως συμβαίνει στα παραδοσιακά χρηματιστήρια.

Η αγορά ανεβαίνει και οι αναλυτές εφιστούν προσοχή στη διόρθωση

Οι ψύχραιμες λοιπόν φωνές, όπως αυτή του αναλυτή της αγοράς crypto Alex Saunders προειδοποιούν όσους επενδύουν σε κρυπτονομίσματα μέσω αγοράς να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια μαζική διόρθωση. 

Σε μια πρόσφατη ενημέρωσή του ο Saunders είπε ότι ο ίδιος ετοιμάζεται για μια ξαφνική πτώση στην αγορά, ενεργοποιώντας πωλήσεις κρυπτονομισμάτων που ο ίδιος έχει αγοράσει. 

Είναι σαφές ότι παρά τις αισιόδοξες μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές που υπάρχουν γύρω από την τεχνολογία block chain και τα κρυπτονομίσματα που στηρίζονται σ’ αυτή κάποια στιγμή θα υπάρξει και πτώση… Ουδείς (ή τουλάχιστον ελάχιστοι) μπορούν να πιάσουν τα ακραία όρια μία τέτοιας αγοράς και να πουλήσουν ακριβά και ως εκ τούτου, οι ψύχραιμοι αναλυτές συνιστούν προειδοποιούν τους επενδυτές να αρχίσουν να παίρνουν κέρδη για να κλειδώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους.

Δεν αρκούν οι πολλοί μικροί επενδύτες

Παρότι είναι άγνωστο το πότε θα καταγραφεί η διόρθωση, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που αναφέρουν ότι όταν θα έρθει μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 50% της αξίας των κρυπτονομισμάτων μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως το bitcoin, το Ethereum, to binance coin, το tether κλπ.

Αυτή τη στιγμή πάντως αμφισβητείται ότι οι πολλοί μικροί επενδυτές που μπαίνουν μαζικώς στο παιχνίδι του trading μπορούν να επηρεάσουν την αγορά και να συγκρατήσουν ανοδική της πορεία. 

Για τους αναλυτές το βέβαιο είναι ότι ο κύκλος της αγοράς των krypto καθοδηγείται από χρήματα θεσμικών επενδυτών και ότι οι λιανικοί επενδυτές πιθανότατα έρχονται στην ουρά μιας υπέρ-μεγέθυνσης των τιμών που μπορεί να φέρει απώλειες στους μικρούς επενδυτές. 

Όλοι αυτοί που συνιστούν την πλειονότητα των επενδυτών δεν κατάλαβε πόσο γρήγορα οι τιμές αυξήθηκαν για bitcoin και altcoins με συνέπεια να εισέλθουν και να αγοράσουν ακριβά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter