Κίνδυνος για την ελευθερία του Τύπου – Δηλώσεις Σπίρτζη, Ραγκούση, Φάμελλου #Documento #freespeechgr

Κίνδυνος για την ελευθερία του Τύπου – Δηλώσεις Σπίρτζη, Ραγκούση, Φάμελλου #Documento #freespeechgr

Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις καλούν την κυβέρνηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις της προσπάθειας φίμωσης του Documento. Όπως επισημαίνουν πρόκειται για θέμα Δημοκρατίας, ισοτιμίας και διασφάλισης της ελευθερίας του Τύπου.

Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής, τομεάρχης Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ

Είναι κορυφαίο θέμα Δημοκρατίας και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν ισχύουν οι καταγγελίες του Documento αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από την κυβέρνηση οι ελάχιστες φωνές στα ΜΜΕ που δεν την λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ”.

Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ

“ Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το χυδαίο θεσμικό και πολιτικό του ήθος”.

Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής, τομεάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

“Οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίζουν την συνταγματικά κατοχυρωμένη Ελευθερία του Τύπου και να εγγυώνται τη διαφάνεια, την ισοτιμία και τον πλουραλισμό στα ΜΜΕ. Οποιοδήποτε απόπειρα φίμωσης εφημερίδων και δημοσιογράφων, μέσω παρεμβάσεων προς επιχειρήσεις για διακοπή των διαφημιστικών τους καταχωρίσεων, έρχεται σε αντίθεση με τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας και μας γυρίζουν πολύ πίσω, στο κράτος της Δεξιάς. Η κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει άμεσα ότι διασφαλίζει το απαραίτητο πλαίσιο δεοντολογίας, καθώς και ότι δεν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ έργων και δηλώσεων της “φιλελεύθερης” κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Διαβάστε ακόμη: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter