Κινέζος πρώην ΥΠΟΙΚ προς ΗΠΑ: Εσείς δασμούς στο ατσάλι μας, εμείς στη… σόγια σας!

Κινέζος πρώην ΥΠΟΙΚ προς ΗΠΑ: Εσείς δασμούς στο ατσάλι μας, εμείς στη… σόγια σας!

«Η απάντηση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας στα τελευταία εμπορικά μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ αδύναμη και πρέπει να στοχεύσει την αμερικανική σόγια», δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κίνας, Lou Jiwei.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, την Παρασκευή, παρουσίασε ένα σχέδιο επιβολής πρόσθετων δασμών ύψους έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και κρασιού, σε απάντηση των δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον τομέα του χάλυβα και του αλουμινίου.

“Νομίζω ότι τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είναι σχετικά αδύναμα”, δήλωσε ο Lou, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (NCSSF).

“Αν ήμουν στην κυβέρνηση, θα έπαιρνα μέτρα πιθανώς για τη σόγια πρώτα, και μετά θα χτύπαγα τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλους ανθρώπους να κερδίζουν με δικά μας έξοδα”, τόνισε εμφατικά, μιλώντας στο ετήσιο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, στο Πεκίνο.

Ωστόσο, ο Lou δήλωσε επίσης ότι ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι καλός και για τις δύο πλευρές. “Είναι σαν να σκοτώνουμε χίλιους εχθρούς και να χάνουμε οχτώ εκατοντάδες του λαού μας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter