Κίνημα Αλλαγής – ένα μεγάλο στοίχημα

Κίνημα Αλλαγής – ένα μεγάλο στοίχημα

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το εκλογικό σώμα μάς εμπιστεύτηκε καθιστώντας μας ξεκάθαρα την τρίτη πολιτική δύναμη. Ωστόσο, τα στοιχήματα είναι πολλά και πρέπει να κερδηθούν.

Ο χώρος μας χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ μέσα από μία νέα προσπάθεια παραγωγής πολιτικών και πρωτίστως ιδεών.

Αφενός, η ενότητα και o εξορκισμός της εσωστρέφειας μπορούν να επιτευχθούν μέσα από τις προβλεπόμενες κομματικές διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Αφετέρου όμως πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε σε ποιους θέλουμε αλλά κυρίως σε ποιους μπορούμε να απευθυνθούμε.

Ποιο είναι τελικά το ακροατήριό μας;

• Πώς ορίζουμε την κεντροαριστερά και πώς το σύγχρονο μεταρρυθμιστικό κέντρο; Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει πού ανήκουμε και τι πρεσβεύουμε.

• Πώς βλέπουμε τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο;

Επίσης οι θέσεις μας ως προς τα καίρια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα βρίσκουν σύμφωνο τον μέσο ψηφοφόρο μας;

Ζητήματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση και ο εκλογικός νόμος θα διαμορφώσουν την πολιτική μας ταυτότητα και το πολιτικό μας στίγμα.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό αφήγημα, να παραγάγουμε ένα νέο όραμα για τον Έλληνα πολίτη, το οποίο όμως να είναι εφαρμόσιμο και να έχει στόχο να αλλάξει η ζωή του προς το καλύτερο.

Το σχέδιό μας για την πορεία της χώρας πρέπει να είναι απλό και ξεκάθαρο, υπολογισμένο οικονομικά, φιλικό προς το περιβάλλον

και κυρίως κοινωνικά αποδεκτό.

Πρέπει να αναδείξουμε τις διαφορές μας με όλους τους άλλους, ώστε οι πολίτες να τις κατανοήσουν, ουσιαστικά μέσα από πολιτικές και κοινοβουλευτικές δράσεις.

Ένα μέσο επίτευξης του στόχου αυτού είναι οι ενημερωτικές καμπάνιες και η οργάνωση δράσεων για όλα τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, το κοινωνικό κράτος.

Όλα τα παραπάνω συντείνουν στη θέση στόχων σε βάθος δεκαετίας. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χώρου, αποτελούν πυλώνα αυτής της προσπάθειας. Έχουμε φύγει πια από τη μάχη της επιβίωσης, χρειάζεται τώρα να εδραιώσουμε το μέλλον του χώρου. ‘Εχουν παρέλθει οι εποχές του πολιτικού και κομματικού αυτοματισμού, τώρα πια η συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου απαιτεί καθημερινή διεκδίκηση.

Προερχόμαστε από τη μήτρα της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού χώρου και είναι ξεκάθαρο ότι με αυτές τις δυνάμεις θα συμπορευθούμε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε οι εκφραστές του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος αυτού του τόπου. Αξιοποιώντας την πολύτιμη παρακαταθήκη που έχουμε – αυτή άλλωστε είναι και η μεγάλη μας προίκα. Το πολιτικό ειδικό βάρος και την τύχη να το κουβαλάμε σε συνδυασμό με τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να σχεδιάσουμε νέες πολιτικές για το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter