Κίνημα Αλλαγής με… ούγια ΠΑΣΟΚ!

Κίνημα Αλλαγής με… ούγια ΠΑΣΟΚ!

Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Κινήματος Αλλαγής στο Κάραβελ, σε ένα κλίμα κάθε άλλο παρά πανηγυρικό. Και αυτό, γιατί είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες μέχρι και σήμερα, δηλώσεις και ενστάσεις κορυφαίων στελεχών του νεοσύστατου φορέα, για «πασοκοποίηση» του εγχειρήματος!

Ίσως γι΄ αυτό και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, να αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεκινήσει την ομιλία της στην συνεδρίαση της ΚΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας και επιταχυντής» του νέου φορέα, που δεν μπορεί να προχωρήσει, όμως, «με τη λογική ΠΑΣΟΚ plus»…

Ωστόσο, η επιλογή του πρώτου γραμματέα του Κινήματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, που επικυρώθηκε σήμερα από την ΚΠΕ, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο «διορισμός» του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις και ανησυχίες για πισωγύρισμα και προσπάθεια ελέγχου του νέου φορέα από τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας το Σάββατο σε σύσκεψη των 35 στελεχών του κόμματός του, που συμμετέχουν ως μέλη στην ΚΠΕ του Κινήματος, είχε τονίσει με νόημα ότι «δεν κάνουμε reunion του ΠΑΣΟΚ»!

Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει «χωρίς κομματικές επετηρίδες και εγωισμούς» και επανέλαβε τα περί αυτόνομης στρατηγικής του φορέα, με αναφορές στο διπλό «φλερτ» που δέχεται το Κίνημα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Μας καλεί η Δεξιά», δήλωσε η κυρία Γεννηματά, «στο όνομα της απαλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα δημοκρατικό μέτωπο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο». Και κατέληξε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα παίξει το παιχνίδι του «τοξικού διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ», κάνοντας αναφορές στην πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.

Μιλώντας ξανά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, η επικεφαλής του Κινήματος αναφέρθηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις στην ΣΥΡΙΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι διπλωματικές προσπάθειες, αλλά και ότι είναι αναγκαία η έρευνα του ΟΗΕ για την ύπαρξη χημικών όπλων. Και προσέθεσε ότι η τουρκική προκλητικότητα απαιτεί εθνική στρατηγική και ενιαία φωνή, ενώ μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία, κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επειδή μεταξύ των άλλων, όπως είπε, ανέχεται τις ενέργειες του Πάνου Καμμένου…

Η κυρία Γεννηματά έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα, όπως είχε κάνει και στο ιδρυτικό συνέδριο του φορέα και γι’ αυτό ανακοίνωσε την επιτάχυνση των οργανωτικών διαδικασιών, λέγοντας ότι στο τέλος Ιουνίου, με ευθύνη του νέου γραμματέα, θα συγκροτηθούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Δημοτικές Οργανώσεις του Κινήματος, ενώ άμεσα θα οριστούν οι Τομείς Πολιτικής.

Βενιζέλος: Διακανονισμοί «κορυφής» και παραγοντισμών

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και εξηγώντας τους λόγους αυτής του της απόφασης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», δήλωσε ότι «αυτό που επιτεύχθηκε με τη διαδικασία άμεσης εκλογής επικεφαλής, με σημαντική συμμετοχή πολιτών, αποδυναμώνεται με την επικράτηση μιας παλαιοκομματικής πρακτικής διακανονισμών ‘’κορυφής’’ και παραγοντισμών»! Και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι διεξήχθη ένα συνέδριο χωρίς εκλεγμένους συνέδρους και ότι συγκροτήθηκε μια Κεντρική Επιτροπή και μια Εκτελεστική Γραμματεία, «με μέλη διορισμένα από τα πρόσωπα που κλήθηκαν να συγκροτήσουν το Πολιτικό Συμβούλιο πριν το Συνέδριο, αλλά παραμένουν και μετά ως μόνιμη κατάσταση».

«Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στην Ένωση Κέντρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε με νόημα και αρκετή δόση… «δηλητηρίου»: «χωρίς φυσικά να κάνω σύγκριση με τις προσωπικότητες εκείνης της εποχής»!

Και φυσικά, δεν του κακοφάνηκε το άνοιγμα του παλαιού του κυβερνητικού εταίρου, Αντώνη Σαμαρά, προς το Κίνημα Αλλαγής, διευκρινίζοντας όμως ότι σενάρια δικής του μετακίνησης στη ΝΔ «διακινούν μόνο ελάχιστοι γελοίοι τύποι που υπονόμευσαν το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη την περίοδο της εθνικής μάχης»! Προφανώς, το ότι συνέβαλε αποφασιστικά ο ίδιος στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, λόγω της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ του Σαμαρά, ούτε που του περνάει από το μυαλό!

Δείτε τη λίστα με τα 57 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter