Κίνημα Αλλαγής: «Τα συλλαλητήρια διχάζουν»

Κίνημα Αλλαγής: «Τα συλλαλητήρια διχάζουν»

Για περισσότερο από τρεις ώρες συνεδρίαζε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με βασικό θέμα την ονομασία της πΓΔΜ. 

Η απόφαση του οργάνου κινείται στο γνωστό πλαίσιο, της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τυχόν παράταση του σημερινού τέλματος «ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια», μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία».

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αφού υπενθυμίζεται ότι η παράταξη επιχείρησε την επίλυση του προβλήματος (ενδιάμεση συμφωνία 1995, συστηματικές προσπάθειες του 2001), «πρόβλημα που συντήρησε και επέτεινε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», όπως επισημαίνεται, επαναλαμβάνονται τα όσα έχει πει η Φώφη Γεννηματά κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για «λογικές μυστικής διπλωματίας, επικίνδυνη προχειρότητα και διγλωσσία στο εσωτερικό της», ενώ γίνεται αναφορά και στις «ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ».

Και παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «η θέση του για μη λύση στο θέμα, επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή του και οπωσδήποτε δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα». Επαναλαμβάνεται, μάλιστα, πως είναι απαράδεκτο «η ΝΔ, που έχει μεγάλες ευθύνες για το πρόβλημα, να κρατά σήμερα αυτή τη στάση».

Να σημειωθεί ότι στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται σαφής αναφορά και στα συλλαλητήρια, με την επισήμανση ότι αυτή τη στιγμή «δεν βοηθούν, καθώς δίνουν βήμα σε ακραίες φωνές που επιδιώκουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό».

Και καταλήγει ότι το Κίνημα Αλλαγής «δεν δίνει και δεν θα δώσει λευκή επιταγή», αναμένοντας την πρόταση της κυβέρνησης, «εάν και εφόσον υπάρξει», για την τελική του τοποθέτηση.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε και η τρίτη αξιολόγηση, με τα μέλη του οργάνου να κάνουν λόγο για «κατάρρευση» του αφηγήματος των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για «δήθεν καθαρή έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και 4ο άτυπο Μνημόνιο με πολυετή επιτροπεία της χώρας και έχει νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα (περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου) εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Η πορεία της οικονομίας αποδεικνύει πως με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είναι δυνατή η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση. Πολύ περισσότερο που έχει “αλλεργία” στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση».

Το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει, επίσης, ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται «με τις συντηρητικές λογικές της Νέας Δημοκρατίας, που εμμένει σε καταδικασμένες πολιτικές του παρελθόντος της, οι οποίες οδήγησαν στην κρίση».

Συζητήθηκαν, τέλος, και τα οργανωτικά του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος, που θα διεξαχθεί στις 16-18 Μαρτίου και, σύμφωνα με πληροφορίες του «documentonews.gr» υπήρξαν και πάλι διαφωνίες για την αναλογία του αριθμού εκλεγμένων και διορισμένων συνέδρων, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να προτείνει κλήρωση και τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιμένει στη θέση του για εκλογή της πλειοψηφίας των συνέδρων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter