Κινηματογραφικός αέρας στην πρώτη εκδήλωση του φετινού Let Me know! Festival

Κινηματογραφικός αέρας στην πρώτη εκδήλωση του φετινού Let Me know! Festival

Μια απρόσμενη ηλεκτρονική συνάντηση δύο μουσικών και ενός σκηνοθέτη. Η βραβευμένη ταινία «Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ξεκινά τη ζωή της με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Δέκα χρόνια μετά «ξυπνά» και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό της. Τότε παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.

«Η πρώτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα που είχα δει ήταν η “Χώρα προέλευσης”. Με συγκλόνισε ο γρήγορος ρυθμός και οι εναλλαγές στον χρόνο. Η “Εκρηξη” αντηχεί μια αλήθεια. Κάτι που όλοι μπορεί να ζούμε, κάτι που μπορεί να αγγίξει τελικά τον κάθε άνθρωπο. Η Αγγελική Παπούλια είναι εξαιρετική ηθοποιός. Το βλέμμα και οι εκφράσεις της σε κάποια καρέ είναι συγκλονιστικές. Η ταινία μού γέννησε ένα σκοτεινό συναίσθημα, γι’ αυτό και η μουσική φόρμα θα έχει ηλεκτρονικές, dance και dark wave αναφορές» τονίζει ο Serafim Tsotsonis. «Οι περισσότερες σκηνές της ταινίας μού κέντρισαν το ενδιαφέρον, αλλά θα μείνω στη διαπίστωση της δυστυχισμένης (αλλά φαινομενικά κανονικής) ζωής που η πρωταγωνίστρια καταλαβαίνει ότι ζει και στην έκρηξή της που ακολουθεί. Είμαι χαρούμενος που δίνεται η ευκαιρία σε δύο μουσικούς και έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη να ενώσουν τις εμπνεύσεις τους. Αυτή η σύμπραξη είναι κάτι μοναδικό» προσθέτει ο Side Liner.

Το Let Me Know! Festival είναι και για τους δύο μια προσπάθεια που προσφέρει διαδραστικότητα και βγάζει στο προσκήνιο νέους μουσικούς, ιδέες και προοπτικές. «Το φεστιβάλ είναι πολύ ωραία πρωτοβουλία και παράλληλα πρόκληση, γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να γράψουμε και να δημιουργήσουμε από το μηδέν» εξηγεί ο Serafim Tsotsonis και ο Side Liner συμπληρώνει: «Η μουσική απογειώνει το συναίσθημα όταν συνδέεται με την εικόνα. Δημιουργεί μουσικούς προβληματισμούς και γεννά νέες εικόνες. Οσο υπάρχουν τέτοιες ενδιαφέρουσες προτάσεις που καταφέρνουν να συνδέσουν διαφορετικές τέχνες και χώρους (π.χ. κινηματογράφο και μουσική) γίνεται μια σημαντική επένδυση για τη μουσική σκηνή».

Ο Serafim Tsotsonis προσπαθεί να βλέπει τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων και τις νέες πρωτοβουλίες που γεννιούνται στην πόλη. «Το 2005 ξεκίνησε το Synch Festival στο Λαύριο, διοργάνωση που είχε ανοίξει τότε πολλές προοπτικές. Σήμερα βλέπω ότι αρχίζουν εκ νέου να γίνονται πράγματα γύρω μου και συναντώ νέους καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους που συνεργάζονται μεταξύ τους. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η performance, το video art προσφέρουν τρομερές δυνατότητες. Προσπαθώ να βλέπω την όμορφη πλευρά σε όσα συμβαίνουν. Από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική μου άρεσε να δημιουργώ εικόνες». Από την πλευρά του ο Side Liner εκτονώνει τις σκοτεινές σκέψεις μέσα από τη δημιουργία. «H σύγχρονη και σκληρή πραγματικότητα μου δίνει την αφορμή. Οταν μπαίνω στο στούντιο για να γράψω, η μουσική είναι το φάρμακο για να ηρεμήσουν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου».

Ιnfo

Let Me know! Festival 2019 Cinematic

Παρασκευή 1/03, 21:00

Temple Athens, Iάκχου 17

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter