Κίνηση – ματ από Παπαγγελόπουλο

Κίνηση – ματ από Παπαγγελόπουλο

Στα «σχοινιά» βάζει τη ΝΔ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τα αιτήματα που κατέθεσε εγγράφως ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής.

Πέρα από το αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τους Αντώνη Σαμαρά, Ελένη Ράικου και Ιωάννη Αγγελή, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης ζητά τα στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς κατά το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη.

Διαβάστε επίσης: Υπόνοιες Τσοβόλα για πολιτικά κίνητρα πίσω από την Προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

Το εν λόγω ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας άλλαξε άρδην την τροπή της διερεύνησης του Novartis – Gate, δρομολογώντας εξελίξεις όπως οι καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, οι οποίες και αποτέλεσαν τη βάση για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής από τους 30 βουλευτές της ΝΔ.

Κατά τα δημοσιεύματα, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση και ζήτησε τη διαμεσολάβηση του οργανισμού της ΕΕ για τη δικαστική συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης, Eurojust.

Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής το απόγευμα της Τρίτης, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο αφενός για το ποιοι μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν και αφετέρου για το τι προθέσεις και κίνητρα κατευθύνουν τα κόμματα που μετέχουν στην Επιτροπή. Θα αποδεχτεί η κυβερνητική πλειοψηφία τα αιτήματα του ερευνώμενου; Θα δεχτεί, επίσης, τους μάρτυρες που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Υπενθυμίζεται ότι το ΜεΡΑ25 έχει αποχωρήσει από την Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. 

Το έγγραφο με τα αιτήματα Παπαγγελόπουλου



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter