Κίνηση ματ «κουρελιάζει» το αφήγημα της ΝΔ για… κυβέρνηση κουρελού

Κίνηση ματ «κουρελιάζει» το αφήγημα της ΝΔ για… κυβέρνηση κουρελού

Και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του κόμματος. Πλέον, η κυβέρνηση αριθμεί και τυπικά 151 βουλευτές.

Σύμφωνα με τις επιστολές που ανέγνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Τ. Κουράκης, οι Κ. Ζουράρις, Θ. Παπαχριστόπουλος, Ελ. Κουντουρά, Κ. Παπακώστα, Β. Κόκκαλης και Σπ. Δανέλλης ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής σε νομοσχέδια που δεν θα ψηφίζονται μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας, η ψήφος τους να προσμετράται στις ψήφους της συμπολίτευσης.

Δείτε επίσης: Κυβερνητικές πηγές: Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελούΚυβερνητικές πηγές: Οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα

Μόνη εξαίρεση η –εδώ και καιρό διατυπωμένη- αρνητική θέση του Κ. Ζουράρι ως προς το ονοματολογικό, γεγονός που αφορά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βορείου Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Σβίγκου: Χυδαία η επίθεση της ΝΔ στους 6 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση

Μετά από αυτήν την κίνηση που πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στην Πειραιώς, καμία αντιπολιτευτική κορώνα περί ad hoc κυβερνητικής πλειοψηφίας και… κυβέρνησης κουρελού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η… προφητεία Βούτση

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο Ν. Βούτσης με ένα προφητικό σχόλιο προϊδέασε εμμέσως για αυτό που συνέβη στην Ολομέλεια. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο δημοσιογράφου σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την ένταξη ή μη των βουλευτών που στήριξαν στην κυβέρνηση αλλά δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια!».

Μετά από λίγες ώρες, ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια οι επιστολές των έξι βουλευτών.

Οι επιστολές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter