Κίνηση Πολιτών: Συνεχίζουμε με κάθε σύννομο μέσο τον αγώνα για την παραμονή των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου

Τον έντονο προβληματισμό της για την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να ανάψει το «πράσινο φως» για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου, εκφράζει η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για απαξίωση του θεσμού του ΚΑΣ και αναφερόμενη στη συνεδρίαση της Τετάρτης κάνει λόγο για "διαδικασία που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας και της παντελούς έλλειψης σεβασμού απέναντι σε θεσμούς και αξίες".

Παράλληλα η Κίνηση Πολιτών διαμηνύει πως "θα συνεχίσει με κάθε σύννομο μέσο τον αγώνα της ώστε να μην απολέσει την αυθεντικότητά του το μοναδικό αυτό μνημειακό σύνολο".

Η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών αναφέρει:

"Η Κίνηση Πολιτών εκφράζει την αγανάκτησή της για την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ και αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό και τη θλίψη της για την απαξίωση του θεσμού του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Η διαδικασία που βίωσαν τα μέλη της Κίνησης αγγίζει τα όρια της αθλιότητας και της παντελούς έλλειψης σεβασμού απέναντι σε θεσμούς και αξίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διακύβευμα που υπερβαίνει τα όρια της πόλης, της χώρας και έχει παγκόσμια εμβέλεια.

Η μεγάλη ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στο αίτημα της Κίνησης για παραμονή των αρχαιοτήτων στον Σταθμό Βενιζέλου, όσο και η πρόσφατη μαζική διαμαρτυρία από πλήθος θεσσαλονικέων κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων, επιβεβαιώνει τη θέση της Κίνησης Πολιτών για την αξία της in situ παραμονής των αρχαίων.

Η Κίνηση Πολιτών με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει με κάθε σύννομο μέσο τον αγώνα της ώστε να μην απολέσει την αυθεντικότητά του το μοναδικό αυτό μνημειακό σύνολο".

Πηγή: thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.