Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων: Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται τα οργανογράμματα

Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων: Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται τα οργανογράμματα

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνονται τα οργανογράμματα των υπουργείων και τα περιγράμματα θέσεων, τα οποία, μάλιστα, δεν έχουν γίνει ποτέ στο ελληνικό δημόσιο, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. 

Τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, σύμφωνα με την υπουργό, καταργεί τη λογική του μέχρι τώρα συστήματος μετατάξεων και αποσπάσεων.

«Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή οι μετατάξεις και αποσπάσεις, απαιτούσαν αιτήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, απαιτούσαν σύμφωνες γνώμες από τον φορέα που αποχωρείς στον φορέα που προτίθεσαι να πας. Μια διαδικασία χρονοβόρα και βεβαίως, κυρίως πελατειακή, με την έννοια ότι χρειαζόταν μια ιδιαίτερη μεταχείριση στο κομμάτι του να φύγεις από κάπου, όπως και στο να πας. Εδώ λοιπόν, έρχεται ένα άλλο σύστημα, ένα ολοκληρωμένο σύστημα κινητικότητας, το οποίο καταργεί τη λογική αυτού του συστήματος» τόνισε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9» και έκανε λόγο για ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο, ένας από τους άξονες του οποίου είναι και η μείωση της γραφειοκρατίας.

Για τον τρόπο λειτουργίας του, εξήγησε ότι τα ψηφιακά οργανογράμματα που έχουν ζητηθεί από όλους τους φορείς, τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες θα είναι αναρτημένα σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εκεί θα αποτυπώνεται η πληρότητα των θέσεων ή όχι, ενώ ο κάθε φορέας θα προκηρύσσει τις κενές θέσεις που έχει, στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter