Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών την Πέμπτη

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας καλεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00, καλεί η ΔΟΕ όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αφορμή τους όρους με τους οποίους αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στον απόηχο των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανησυχούν για τα «ανεπαρκή μέτρα προστασίας, όπως τη μη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αλλά και τις »λειψές" προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

«Να απαιτήσουμε τα σχολεία να ανοίξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Να προστατέψουμε το αγαθό της υγείας για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση, για όλη την κοινωνία καθώς και να προασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης για όλα τα παιδιά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

ΔΟΕ οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν τα εξής:

  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) . Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20)

  • Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες

  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών. Άμεση πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος, κανένας εκτός πινάκων.

  • Μείωση - αναδιάταξη της ύλης

  • Ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου που επιχειρεί να πλήξει το δικαίωμα αυτό.

  • Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ)

  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19

  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.