Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με ανακοίνωση τους γνωστοποιούν ότι θα απέχουν από την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα και δεν θα κάνουν υπερωρίες. 

Διεκδικούν την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της εργασιακής σχέσης της συναδέλφου τους που απομακρύνθηκε, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου άλλων 100 εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

«Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια δημιουργίας εργαζόμενων διαφορετικών ταχυτήτων, με διαφορετικές αμοιβές και δικαιώματα, δεν θα περάσει», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έχει να επιλέξει η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ είναι εάν θα προχωρήσει συντεταγμένα με νομιμότητα μέσα από διάλογο και σε κλίμα εργασιακής ειρήνης στην επίλυση των σοβαρών εργασιακών θεμάτων που εκκρεμούν ή αν συνεχίζοντας την αυταρχική συμπεριφορά, τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, θα βάλει το λιμάνι, τους εργαζόμενους και τους χρήστες σε περιπέτειες. Με τις καθυστερήσεις στη Συλλογική διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης, τον αυταρχισμό και με απαξίωση των θεμάτων που θέτουν οι εργαζόμενοι δεν κερδίζουν χρόνο, επιδεινώνουν την κατάσταση».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του νωρίτερα ο Σύλλογος Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης, εξέφραζε την ιδιαίτερη ανησυχία για την διαφαινόμενη «επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος αναφορικά με τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΛΘ».

«Η αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββάτου Κυριακής και αργιών, συνάδει σε πλήρης απαξίωση του λιμανιού, ακριβώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που η ΔΕΘ συγκεντρώνει εδώ και οκτώ δεκαετίες παραγωγικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο και οι φορείς της προσπαθούν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες για τη Θεσσαλονίκη και για την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «να δείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση, σε μία δύσκολη εποχή κατά την οποία η ελληνική οικονομία αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να ανακάμψει». Πρόσθετε, ότι «ενδεχόμενη έναρξη κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα σε μία τόσο ευαίσθητη χρονική περίοδο θα αποδυναμώσει αποδεδειγμένα το λιμάνι, την πόλη της Θεσσαλονίκης και το σύνολο σχεδόν του παραγωγικού της ιστού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter