Κίνημα για ελεύθερες παραλίες: Πρόστιμα σε μαγαζιά στην Κέρκυρα και συλλήψεις στη Ζάκυνθο

Κίνημα για ελεύθερες παραλίες: Πρόστιμα σε μαγαζιά στην Κέρκυρα και συλλήψεις στη Ζάκυνθο

Μετά από ελέγχους κλιμακίων στην περιοχή τέσσερις επιχειρήσεις που είχαν καταλάβει παράνομα χώρους του αιγιαλού, χωρίς μίσθωση εντοπίστηκαν στην παραλία Κοντογιαλός της Κέρκυρας.

Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν εκδοθεί και επιδοθεί διοικητικά πρόστιμα, είτε αναμένεται να βγουν έως την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr στην παραλία υπάρχουν και άλλες πέντε νόμιμες επιχειρήσεις, καθώς και μια νόμιμη επιχείρηση Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής.

Στη Ζάκυνθο η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός επιχειρηματία και ένας υπεύθυνου beach bar, που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά, για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που τελικά εκμεταλλεύονταν. Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερες παραλίες: Κλιμάκωση αντιδράσεων με κινητοποιήσεις και στη Χαλκιδική

Διαβάστε επίσης: Η ηθική της πετσέτας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter