Κινηματογραφική αρπαγή προγραμματιστή στην Ανάβυσσο: Τον έδεσαν και τον λήστεψαν – Πώς κατάφερε να ξεφύγει

Κινηματογραφική αρπαγή προγραμματιστή στην Ανάβυσσο: Τον έδεσαν και τον λήστεψαν – Πώς κατάφερε να ξεφύγει

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο 29χρονος άνδρας στην Ανάβυσσο, όταν το βράδυ της Τετάρτης του επιτέθηκαν τρία άτομα τον ακινητοποίησαν δένοντάς του τα χέρια και βάζοντας ταινία στο στόμα του.

Συγκεκριμένα, όλα έγιναν όταν ο 29χρονος βγήκε από ένα σπίτι φίλων του. Εκεί τον περίμεναν δύο άτομα τα οποία με το πρόσχημα πως είναι αστυνομικοί ζήτησαν να τον ελέγξουν. Με τη χρήση βίας τον έβαλαν σε αυτοκίνητο, τον έδεσαν στην πλευρά του συνοδηγού.

Οι άγνωστοι δράστες, με χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλι, κλειδιά και κάρτες τραπέζης. Παράλληλα, εξαναγκάζοντάς τον, απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του κινητού του και πραγματοποίησαν μεταφορές κρυπτονομισμάτων, ύψους 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη συνέχεια τον μετέφεραν σε δασική περιοχή, τον έδεσαν χειροπόδαρα και με μονωτική ταινία και με χειροπέδες και τον εγκατέλειψαν. Προηγουμένως τον είχαν εξαναγκάσει να τους αποκαλύψει τη διεύθυνση και να τους δώσει τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Πώς ξέφυγε

Το τρομακτικό περιστατικό συνέβη την ώρα που ο νεαρός γυρνούσε στο σπίτι του με το αυτοκίνητο όταν το όχημα με δύο άτομα τον πλησίασε και του επιτέθηκε. Μετά από ώρα ο 29χρονος κατάφερε να λυθεί και πήγε σε ένα βενζινάδικο, από όπου επικοινώνησε αρχικά με την μητέρα του και η μητέρα του με την σειρά της ειδοποίησε τους αστυνομικούς για επικειμένη διάρρηξη που θα πραγματοποιούσαν οι δράστες στο χώρο του γραφείου του στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο γραφείο του 29χρονου όπου εντόπισαν τον 25χρονο δράστη να εξέρχεται από την πολυκατοικία.  Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κοντά στο γραφείο του 29χρονου, εντοπίστηκε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κλήθηκε σε έλεγχο, ωστόσο στη θέα του αστυνομικού εκκίνησε το όχημα, κινούμενος προς το μέρος του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού κατόπιν πτώσης του στο έδαφος.

Ο 25χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για αρπαγή, εκβίαση, ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία και αντίσταση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter