Κινητοποιήσεις αγροτών και στο Βέλγιο

Κινητοποιήσεις αγροτών και στο Βέλγιο
Μια πλαστική αγελάδα βαμμένη με τα χρώματα της σημαίας της ΕΕ κρατιέται από ένα λουρί από ένα τρακτέρ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Γάλλων και Βέλγων αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024. (AP Photo/Virginia Mayo)

Οι κινητοποιήσεις των αγροτικών συνδικάτων έφτασαν στο Βέλγιο, με μια σειρά από διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν σήμερα 26/1/2024 στις τέσσερις γωνιές της περιοχής της Βαλονίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, αγροτικά σωματεία έχουν αποκλείσει με τρακτέρ τους δρόμους στα σύνορα του Βελγίου με τη Γαλλία, μεταξύ των πόλεων Ομπάνζ και Μον-Σαν-Μαρτίν. Στην επαρχία της Λιέγης έχει οργανωθεί μια επιχείρηση με πομπή από τρακτέρ και οδοφράγματα που εμποδίζουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο E42, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζονται μεταξύ κάποιων πόλεων της επαρχίας.

Οι Βέλγοι αγρότες απαιτούν να ληφθούν γρήγορα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η Ομοσπονδία Νέων Αγροτών (FJA) πήγε να συναντήσει τον υπουργό Γεωργίας, Νταβίντ Κλαρνιβάλ, ζητώντας να ακούσουν οι πολιτικοί τα αιτήματά τους και να ασκήσουν πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τη φλαμανδική πλευρά, η Algemeen Boerensyndicaat (Γενική Ένωση Αγροτών) δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναλάβει δράση την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Χάγη: Το Διεθνές Δικαστήριο απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

ΜΑΤ απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Τα αιτήματά τους (Video)

Politico για Τέμπη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε κλήση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για διερεύνηση ποινικής ευθύνης πρώην υπουργών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter