Κινητοποίηση αγροτών στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου / Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη

Κινητοποίηση αγροτών στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου / Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αγρότες από μπλόκα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Οι αγρότες έφθασαν κοντά στη γέφυρα με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τα διόδια, όπου άνοιξαν τις μπάρες, για να περνούν ελευθέρα τα οχήματα.

Οπως μεταδίδει το tempo24.news από την κινητοποίηση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, αφού η γέφυρα έκλεισε από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των τρακτέρ της περιοχής και να μπλοκάρει ο δρόμος. Οι αγρότες κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας που δεν επέτρεπαν να φτάσουν στο σημείο, συμβολικά, τρακτέρ από την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολούθησε συγκέντρωση και στην πλευρά του Αντιρρίου για να επιτραπεί η διέλευση των τρακτέρ. Λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη Γέφυρα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες έπειτα από αίτημα τους.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να συναντηθεί τη Δευτέρα με αγροτική αντιπροσωπεία, ωστόσο επανήλθε στις προηγούμενες δηλώσεις του για διάλογο με τους αγρότες αρκεί οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

«Θα κάνουμε μία προσπάθεια πηγαίνοντας προς τη συνάντηση, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε βάλει. Οι δρόμοι έκλειναν συμβολικά όλο αυτό τον καιρό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα παραμένει το ενδεχόμενο να κατέβουμε με τρακτέρ στην Αθήνα. Θέλουμε να λυθούν βασικά ζητήματα για να συνεχίσουμε να παράγουμε. Όπως η κυβέρνηση έχει χρήματα για άλλες κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει να ‘’σκύψει’’ και πάνω από τους αγρότες. Έξι μήνες μετά τις πλημμύρες αυτό που έχουν πάρει οι αγρότες είναι μία μικρή προκαταβολή στα προϊόντα και το 60% των αγροτών τις 2.000 στην πρώτη αρωγή, τίποτα άλλο», τόνισε μεταξύ άλλων νωρίτερα ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι αγρότες ανακοίνωσαν την 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την Τρίτη στις 12:00 γεγονός το οποίο θα κρίνει πολλά για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών αποτελείται από 15 μέλη που είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας)
Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος)
Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς)
Νίκος Κούτρας (Φθιώτιδα)
Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα)
Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας),
Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου)
Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός)
Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ)
Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα)
Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα)
Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα)
Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής)
Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter