Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια – «Η αστυνομία καταγράφει μαθητές με κάμερα»

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στα Προπύλαια – «Η αστυνομία καταγράφει μαθητές με κάμερα»

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εκατοντάδες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τα σχολεία.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διεκδίκησαν άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών. Ζήτησαν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και όχι με ατομική ευθύνη των γονιών, όπως κάνει ξανά η κυβέρνηση, φορτώνοντας σε μαθητές και γονείς τη διάγνωση, την καταγραφή και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Απαίτησαν να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών. Μέτρα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με αντίστοιχες προσλήψεις, τόσο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας όσο και για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα, μαζί και άλλα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών.

Την ίδια στιγμή, εκπαιδευτικοί κατήγγελαν την αστυνομία επειδή κατέγραψε με κάμερα την κινητοποίηση, καθώς όπως ανέφεραν είναι παράνομο να καταγράφονται ανήλικοι μαθητές.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζεται και για την Πέμπτη 15 Απριλίου όπου θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στα Προπύλαια στις 13:00.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter