Κιουρί@ – Gen Feminista: η κουλτούρα που βγάζει την γλώσσα της στην πατριαρχία

Κιουρί@ – Gen Feminista: η κουλτούρα που βγάζει την γλώσσα της στην πατριαρχία

Μια συζήτηση εφ’ όλης της φεμινιστικής ύλης οργανώνει η φεμινιστική συλλογικότητα Κιουρί@ με αφορμή την έκδοση του πέμπτου τεύχους του ομώνυμου περιοδικού. Σε ένα πολυφωνικό πάνελ στο οποίο θα συμμετέχουν συγγραφείς, δημοσιογράφοι, drag performers και σκιτσογράφοι, θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη νέα γενιά και το μέλλον του φεμινιστικού προβληματισμού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Το τέταρτο τεύχος της περιοδικής μας έκδοσης είναι έτοιμο και φρεσκοτυπωμένο και εμείς αρκετά χαρούμενα, που ήρθε επιτέλους η στιγμή να το παρουσιάσουμε και με αυτή την αφορμή να διοργανώσουμε μία ανοιχτή συζήτηση.

Φέτος, το περιοδικό μας, μέσα από τις σελίδες του και την μεγάλη γκάμα των θεμάτων του, εστιάζει στον φεμινισμό και την πολιτική κουλτούρα της εποχής μας. Και, φυσικά, αυτή η εποχή διακρίνεται από την Gen Z ή αλλιώς την Gen Feminista ή αλλιώς μία γενιά αρκετά εξοικειωμένη με ζητήματα, που άπτονται του φύλου.

Μια γενιά που έχει πολιτικοποιηθεί και αφυπνιστεί μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που έχει εκφραστεί ή εμπνευστεί μέσα από την queer τέχνη, που θέτει νέα ερωτήματα, μια γενιά που δεν φοβάται να αυτοπροσδιοριστεί, όπως θέλει και όπως νιώθει, που βλέπει κριτικά, αμφισβητεί, προκαλεί και έρχεται σε ρήξη με την ετεροπατριαρχία, τα σεξιστικά στεγανά, την ομο/τρανσφοβία και προτάσσει την αυτοδιάθεση και τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό, το body positivity, την φροντίδα, την χειραφέτηση κ.ο.κ. με έναν δικό της τρόπο, και μάλιστα σε μία εποχή φαινομένων ακραίας έμφυλης βίας, διακηρυκτικής μόνο έμφυλης ισότητας και συνεχούς περιστολής του ελέγχου των θηλυκοτήτων στα σώματά τους.

Η κουβέντα μας, λοιπόν, θα εκτυλιχθεί γύρω από αυτή τη νέα γενιά και το νέο ρεύμα φεμινισμού, την νέα πολιτική κουλτούρα και αισθητική, που συστήνει.

Το πάνελ των ομιλητ(ρι)ών μας:

Γιώτα Τεμπρίδου – Συγγράφισσα

Αλεξάνδρα Τάνκα – Δημοσιογράφος

Αγκίμ Τζίμης Μίτσι – Drag performer

Steve – Σκιτσογράφος

Στον χώρο θα υπάρχει φυσικά stand, όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε το νέο μας τεύχος και μπαρ οικονομικής ενίσχυσης με δροσιστικά ποτά.

Σας περιμένουμε όλα, όλες και όλους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter