Κιργιστάν: Κατολίσθηση «ρούφηξε» χωριό – 24 νεκροί

Κιργιστάν: Κατολίσθηση «ρούφηξε» χωριό – 24 νεκροί

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν μια κατολίσθηση έθαψε ένα χωριό στο νοτιοδυτικό Κιργιστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της χώρας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και 9 μικρά παιδιά.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή. Τουλάχιστον έντεκα σπίτια καταστράφηκαν στο χωριό Αγιού που βρίσκεται στην περιφέρεια Ουζγκέν της περιοχής Ος.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερωθεί από τον Μάρτιο για τον κίνδυνο κατολίσθησης και τους είχε ζητηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, όσοι αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί είχαν υπογράψει ένα έγγραφο που ανέφερε ότι ήταν ενήμεροι για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν. Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Αλίσερ Μπακίτσεφ, είπε ότι 34 οικογένειες είχαν φύγει αλλά ορισμένες στη συνέχεια επέστρεψαν.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Ελμίρα Τσερίποβα είπε ότι 266 διασώστες, μεταξύ των οποίων γιατροί και στρατιώτες, έχουν σπεύσει στην περιοχή και προσπαθούν να σώσουν ό,τι απέμεινε από το χωριό. Επί τόπου βρίσκεται και ο υπουργός Κουμπάτμπεκ Μπορόνοφ ο οποίος ανέλαβε να οργανώσει την απομάκρυνση 40 οικογενειών που ζουν κοντά στην πληγείσα περιοχή.

Από τις αρχές του έτους έχουν σημειωθεί 25 κατολισθήσεις στην περιοχή του Ος και έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter